Srbija traži objašnjenje zašto nas je Ukrajina pripojila Hrvatskoj!

Ministar spoljnih poslova će zatražiti da otpravnik poslova ambasade Ukrajine u Beogradu dođe na sastanak u Ministarstvo, kako bi mu izneo mišljenje Srbije zbog takvog ponašanja sadašnjih vlasti u Kijevu. Mnogi tvrde da je reč o provokaciji, s obzirom na bliske odnose Srbije i Rusije

  • 36

Šef srpske diplomatije Ivan Mrkić pozvao je otpravnika poslova ambasade Ukrajine u Srbiji na razgovor zbog promotivnog video spota premijera Ukrajine Arsenija Jacenjuka o Ukrajini i EU, u kojem je naneta uvreda Srbiji time sto je uopšte nema na mapi Evrope, koja je prikazana u tom video snimku.

Kako je večeras saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova, Mrkić će zatražiti da otpravnik poslova ambasade Ukrajine u Beogradu dođe na sastanak u Ministarstvo, kako bi mu izneo mišljenje Srbije zbog takvog ponašanja sadašnjih vlasti u Kijevu.

U promotivnom videu u kome Kijev objašnjava zašto bi Ukrajina trebalo da postane deo Evropske unije, pojavljuje se karta na kojoj su izbrisane sve države bivše Jugoslavije i pripojene Hrvatskoj, objavljeno je na portalu index.hr.

Privremeni premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk objasnio je, u tom promotivnom videu, zašto smatra da bi Ukrajina trebalo da postane deo Evropske unije.

Iako se u videu Srbija pominje u kontekstu otvaranja pregovora s Evropskom unijom, za ukrajinskog premijera ona na karti uopšte ne postoji, piše indeks.hr.

Prema pisanju hrvatskog portala, mnogi tvrde da je, budući da je s karte izbrisana i Srbija, reč o provokaciji s obzirom na bliske odnose Srbije i Rusije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dale

    22. mart 2014 | 23:10

    Mislim da Srbija treba da bude 2. drzava koja podrzava Krim kao odcepljenu od Ukrajine i pripojene Rusiji!

  • Sale

    22. mart 2014 | 22:59

    Ma lupiti sankcije Ukrajini uvesti im vize i hermetčki embargo dok se malo ne opasulje.

  • стрептомицин

    23. mart 2014 | 00:09

    А шта сте очекивали од фашиста који су пучом дошли на власт!? Наравно са кроатима их дели иста нацистичка прошлост. Част правим Украјинцима, ово је шљам...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA