Sale Đorđević i Zvezdin trener se iskulirali kod pozdravljanja ekipa! (VIDEO)

Velibor Radović očigledno nije zaboravio selektoru Srbije izjave pred početak Evropskog prvenstva u košarci, pa se zato nije rukovao s njim

  • 43

Velibor Radović i Aleksandar Đorđević očigledno su ostali u lošim odnosima posle izjava pred početak Evropskog prvenstva 2015. godine, što se moglo videti i na utakmici između Panatinaikosa i Crvene zvezde, kada se nisu rukovali ni na početku ni na kraju meča.

>>> Da li je Zvezdi pobedom u Atini otvoren put među najboljih OSAM Evrolige?

Kamere su zabeležile trenutak kada su treneri i članovi stručnog štaba obe ekipe krenuli da se pozdrave, ali do rukovanja između Đorđevića i Radovića nije došlo. Oba puta je pomoćni trener crveno-belih zaobišao trenera Panatinaikosa tako što je prošao iza u trenucima kada se rukovao sa Dejanom Radonjićem.

Podsetimo, sukob između njih dvojice počeo je pred početak Evropskog prvenstva zbog izjave Velibora Radovića o tome kako je Boban Marjanović igrao finale plej-ofa protiv Partizana sa slomljenim stopalom. Zbog toga je San Antonio zatražio dodatne preglede za Bobija, posle čega je odlučeno da ga ne puste na prvenstvo. Đorđević je krivca za to pronašao u Radoviću i bio je oštar u obraćanju, indirektno ga optuživši da je instruiran kako bi naneo štetu reprezentaciji Srbije.

Printskrin: Youtube Printskrin: Youtube

On čak nije ni spomenuo njegovo ime, već ga je oslovljavao sa ''klupski službenik'' i ''strani trener''.

- Posle krajnje nepromišljene i nekorektne izjave klupskog službenika koja je samo za laike slučajna, nastao je čitav problem. Pokrenuta je lavina, iako je Boban Marjanović dobro i nema nikakvih zdravstvenih problema. U pitanju nije viša sila, nego sila. To je apsolutno nešto više od košarke, nešto na šta ne možemo da utičemo.

- Ostaje još samo da se glasno zapitamo, uz veliku dozu gorčine, zbog čega je baš u ovom trenutku došla izjava stranog trenera koji nema baš nikakve veze sa našom reprezentacijom. Osim kao protivnik. Da li je možda instruisan od nekoga ko bi imao korist od svega ovoga, kako sportsku, tako i finansijsku. Postoji velika sumnja i razočaranje koje nije prvo ni poslednje posle svega što se desilo. U svakom slučaju naneta je šteta interesima srpske košarke, reprezentaciji kao i samom Bobanu Marjanoviću - oštar je bio Đorđević.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ubrzo je i Radović odgovorio Đorđeviću na optužbe rekavši da je u pitanju kleveta.

- Izuzetno su me pogodile izjave selektora Ðorđevića, pre svega kao čoveka, ali i kao bivšeg košarkaša. Ðorđević me je napao bez bilo kakvih dokaza, na moj račun je uputio optužbe najgore moguće vrste i izneo je brojne neistine.

- Sve to je ružno i tužno, kosi se nekim sportskim kodeksima i ne priliči jednoj takvoj sportskoj veličini kao što je Aleksandar Ðorđević. Insinuacije da sam možda bio instruisan zarad finansijske koristi trećeg lica spadaju u domen klevete. Neka mu to služi na čast - bile su reči Velibora Borka Radovića posle zapaljivih izjava selektora Srbije, kome očigledno nije oprostio ni do danas.

Pogledajte i kako je izgledalo izbegavanje pozdrava u Atini i na početku i na kraju meča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jogogo

    15. januar 2016 | 13:22

    Ко је Велибор Радовић?Један је Ђорђевић Саша!!!

  • belodedic77

    15. januar 2016 | 13:49

    Nikola Pekovic je zeleo igrati za reprezentaciju Srbije, ali ga je jedan strani trener ucenio da igra za Crnu Goru. Ne secam se da ste o tome diskutovali.

  • Miko

    15. januar 2016 | 13:05

    Hahaha Radovic nije zaboravio.Pa dobro mu niste napisali hvala sto ne igra Bobi.Ako imate ponosa i dostojanstva ne bi ovakav tekst napisali nikad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA