ALBANCI NASMRT PRETUKLI SRBINA: Tragedija ispred kafane u Austriji

Tridesetdevetogodišnji Dalibor Lukić je u tuči teško povređen i nakon višednevne borbe za život u nedelju je preminuo. Prema rečima njegovih prijatelja, on je stradao u sukobu sa grupom kosovskih Albanaca koji su bili u istom lokalu

  • 78

Dalibor Lukić (39), gastarbajter iz Velikog Popovca kod Petrovca na Mlavi preminuo je u Lincu u Austriji nakon deset dana borbe za život od povreda posle tuče ispred lokala Ex-Yu.

 

Lukić je u tuči teško povređen i nakon višednevne borbe za život u nedelju je preminuo. Prema rečima njegovih prijatelja, Lukić je stradao u sukobu sa grupom kosovskih Albanaca koji su bili u istom lokalu, pišu "Vesti".

 

Nesrećni čovek je povređen 7. februara, u noći između subote i nedelje u tuči ispred lokala u koji najčešće dolaze osobe poreklom iz bivše SFRJ.

 

Prema izjavama očevidaca, Lukić je sa još jednim prijateljem došao u sukob sa grupom Albanaca sa Kosova i Metohije. Iako je u tom trenutku u lokalu bilo dosta gostiju, niko nije video kako je Lukić zadobio povrede.

 

Navodno dobio je udarac pesnice u bradu, posle čega je pao i glavom udario u pločnik ispred lokala. Bio je u nesvesti, kada su ga prijatelji našli i prebacili u Hitnu pomoć u Lincu. Nesrećni čovek je zapao u komu iz koje se više nije probudio.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

- Zatekao sam ga kako leži sam na pločniku ispred lokala. Krv je išla iz ušiju i nosa i odmah smo pozvali Hitnu pomoć - priseća se detalja tragedije vidno potresen jedan od Lukićevih rođaka.

 

Na vest o smrti Dalibora iste večeri ispred lokala su se okupili njegovi prijatelji i rođaci da mu odaju počast, paleći sveće. Brojni njegovi zemljaci zatečeni su vešću šta se dogodilo prijatelju i rođaku koji je rođen i odrastao u Lincu.

 

Dalibor je poreklom iz Velikog Popovca kod Petrovca na Mlavi i bio je po profesiji moler. Nije se dugo bavio tim poslom, već je godinama radio u železari Fest Alpina. Ima ćerku Lauru od 11 godina. Bio je vrlo društven i aktivan u srpskim klubovima na sportskim dešavanjima.

 

(Telegraf.rs / vesti-online.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NiKoLa

    17. februar 2015 | 12:10

    KOSOVO JE SRBIJA MA DOVOLJNO SMO JASNI !!!!!!!!!!!

  • Jelena

    17. februar 2015 | 13:10

    Sramota, da je Srbin ubio Albanca bila bi panika u celoj austriji. A ovako su uvek Srbi krvi. Da bog da vidi zapad kakav je to narod. Kosovo je Srbija. Ne možete to da ubijete.

  • зоран

    17. februar 2015 | 13:29

    Дивљацима треба враћати истом мером

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA