PREUZMITE OVIH 50 EVRA i počnite da zarađujete na ceni nafte na svetskoj berzi!

FXLider, specijalno čitocima Telegrafa, daje 50 evra namenjenih za trgovanje cenom nafte na svetskoj berzi, jedinoj berzi na kojoj možete zaraditi i na rastu ali i na padu cene!

  • 0

U utorak, 14. jula zaključen je istorijski sporazum oko nuklearnog programa Irana. Ovaj dogovor otvoriće vrata ukidanju sankcija, što će omogućiti Iranu da poveća svoju proizvodnju i izvoz nafte. Sporazum bi takođe mogao da ima i veliki uticaj na globalno tržište nafte jer bi mogao da oslobodi do sada ne korišćene zalihe. Međutim, i pored postignutog dogovora, prema procenama analitičara biće potrebno najmanje 6 godina pre nego što iranska nafta zaista ostvari značajniji uticaj na globalni nivo zaliha.

Preuzmite 50 EUR za trgovanje ovde

’Pre nego što sankcije u potpunosti budu ukinute mnogo toga još treba proceduralno da bude urađeno. Pre svega ovaj dogovor mora da odobri i Savet bezbednosti Ujedinjenih Nacija ali i Kongres Sjedinjenih Američkih Država, što dodatno produžava vreme njegove primene. Male su šanse da će iranska nafta doći do tržišta pre 2016. godine, jer pre toga i međunarodna agencija za atomsku energiju treba da završi inspekciju i o tome podnese izveštaj. Tek tada bi sankcije mogle da budu ukinute’, kažu u FXLider-u.

Foto: Tanjug/AP/Darko Bandić Foto: Tanjug/AP/Darko Bandić

U kraćem vremenskom periodu, na primer u narednih godinu dana, uticaj iranskog dogovora imaće minimalan uticaj na tržište nafte, sa ne više od 500,000 barela u danu. Međutim na duži rok, kada velike međunarodne kompanije počnu sa mega projektima, uticaj može biti ogroman, sa preko 3 miliona barela u danu dodatnih zaliha.

’Iz ovog razloga u skorijoj budućnosti moglo bi se očekivati da cena nastavi da se kreće između $50.00 - $60.00 po barelu, dok u narednih nekoliko godina možemo očekivati jači pritisak na cenu upravo zbog povećanja već prekomernih zaliha’, navode u FXLider-u.

Preuzmite 50 EUR za trgovanje ovde

Ponovo obnovljena proizvodnja nafte u Iranu ima potencijal da izazove negativan pritisak na cenu jer sadašnji učesnici na tržištu žele da održe svoj prihod od izvoza ali i tržišni udeo. Dokle god OPEC ostane dosledan u svojoj strategiji nesmanjivanja proizvodnje, kojom udaljava sa tržišta proizvođače sa višim troškovima proizvodnje, cena će ostati u silaznom trendu. Pored toga, ovu pretpostavku podržava i očekivanje da Federalne Rezerve uskoro povećaju referentne kamatne stope što će dodatno osnažiti dolar i negativno uticati na svu robu koja je denominovana u dolarima među kojima je i nafta.

FXLider ima saradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autorizovanom i regulisanom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti.

Ugovori za razliku u ceni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na finansijski leveridž i nose visok nivo rizika za Vaš kapital jer cene mogu brzo da postanu nepovoljne za Vas. Gubici mogu da premaše Vaše depozite i od Vas bi se moglo zahtevati da izvršite dodatne uplate. Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i zbog toga morate biti sigurni da ste razumeli rizike, a potražite i nezavisan savet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, traženje niti transakciju u pogledu bilo kog finansijskog instrumenta. FXLider ne prihvata nikakvu odgovornost za bilo kakvu upotrebu ovih komentara niti za posledice koje iz toga mogu da proisteknu. Ne daje se nikakvo uveravanje niti garancija za tačnost ili potpunost ovih podataka. Sledstveno tome, svako lice koje postupi prema njima, čini to u potpunosti na sopstveni rizik.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA