UPUCAO JEDNOG PRIJATELJA U OKO, DRUGOG U STOMAK: Nije ih video jer su bili u kukuruzu!

Dvojica lovaca iz okoline Kragujevca, ranjeni su jutros u toku lova. Slučajno ih je upucao njihov drug koji ih nije video sakrivene u kukuruzu

  • 5

Lovci Darko Vukadinović (39) i Miroslav Vasiljević (59) iz okoline Kragujevca, ranjeni su jutros, kada je njihov drug M. R. iz lovačke puške ispalio patron ne videvši ih. Oni su bili u lovu na prepelice u ataru sela Kikojevac kod Knića.

BIZARNO: Lovac se upucao iz puške dok je lovio lisice!

Telegraf je telefonom kontaktirao s lovcem koji je upucao prijatelje i to u momentu kada je on u kragujevačkom Kliničkom centru iščekivao reč lekara u vezi s povredama Vukadinovića i Vasiljevića.

- Darko ima povrede ruke i stomaka ispod ruke, sačma mu je ogulila kožu. Hvala bogu, povrede nisu dublje. Vasiljeviću je povređeno oko, sačma je zakačila beonjaču, ali nije dublje oštećeno oko. Njegove povrede lekari su snimili i čekamo šta će dalje učiniti. On sada razlikuje svetlost i tamu, ali ne vidi bolje od toga.Van sebe sam od šoka zbog svega što se desilo - rekao je M.R.

Foto: freeimages.com/Mark woodward Foto: freeimages.com/Mark woodward

Prema prvim informacijama, sačma je najpre pogodila Darka u stomak, a zatim Miroslava u oko. Sve se desilo u okolini sela Kikojevac. Muškarci su rano jutros otišli u lov na prepelice, kaže rođaka jednog od lovaca.

- Mladić koji ih je upucao nije neiskusan lovac, još kao dečkić išao je u lov. Odgovoran je i razuman mladić. Oni su išli u grupi, pa se grupa razdvojila. Koliko su meni rekli lovci koji su bili na licu mesta, M.R. je pucao u ptice nad kukuruzom i nije ni mogao da vidi dvojicu drugova u kukuruzu. Patron koji je opalio se razleteo, a sačma je povredila Darka i Miroslava. Niko odmah nije ni shvatio šta se desilo, dok se nije začulo "jao". Potrčali su i našli povređene prijatelje - priča rođaka jednog od lovaca.

Protiv M.R. će biti podneta krivična prijava zbog izazivanja opšte opasnosti. On kaže da sada jedino može da brine o povredama svojih prijatelja.

(M. Raca)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • The Spatula

    16. avgust 2015 | 17:01

    Jble vas puske. Matori konji! Bolje radite nesto ili prespavajte, nego sto idete u lov!

  • vuk popovic

    16. avgust 2015 | 17:02

    Pod hitno nov zakon o lovu po uzoru na Austriju, Sloveniju ili Hrvatsku. Ko jos lovi prepelice po kukuruzu?

  • Gvozden

    17. avgust 2015 | 00:31

    Ubistvo u lovu ne podleze krivicnom zakonu...kod nas u selu kad neko nekog mrzi,samo ga pozove u lov i dzzmmmm

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA