DŽIHADISTI OBEZGLAVLJENI: Američki specijalci uhvatili lidera Islamske države!

Američka specijalna jedinica uhvatila je, osim Abu Omara el Šišanija, još dvojicu komandanata Islamske države i likvidirala sedam militanata tokom desantne operacije izvedene u rejonu El Rijada u provinciji Kirkuk prošlog petka

  • 17

U iračkoj provinciji Kirkuk američki specijalci su uhvatili jednog od lidera Islamske države Abu Omara el Šišanija.

 

KRAJ ISLAMSKE DRŽAVE? Džihadisti se povlače i predaju teško naoružanje sirijskoj vojsci (FOTO)

 

Američka specijalna jedinica uhvatila je, osim Abu Omara el Šišanija, još dvojicu komandanata Islamske države i likvidirala sedam militanata tokom desantne operacije izvedene u rejonu El Rijada u provinciji Kirkuk prošlog petka, prenosi agencija EIN.

 

Po njenim podacima, trojica ekstremista su prebačena u grad Sulejmanija na severoistoku zemlje.

 

Prema zvaničnim podacima, specijalne snage SAD su stigle u Irak 21. decembra.

 

Kako je izjavio tada predstavnik komande međunarodne koalicije za borbu protiv DAEŠ-a na čejem čelu se nalazi Vašington, pukovnik Stiv Voren, ove jedinice će izvoditi „specijalne operacije nakon konsultacija sa rukovodstvom zemlje". Kontingent broji 100 ljudi.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Sputnjik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej

    28. decembar 2015 | 10:36

    Spašavaju saradnike

  • Muhamed - Zenica

    28. decembar 2015 | 19:06

    Pazite ovo : " Prema zvaničnim podacima, specijalne snage SAD su stigle u Irak 21. decembra" - To znaci da su Ameri za manje od 10 dana uspjeli locirati trojicu komandanata Islamske drzave u toj zabiti ? Ma dajte, sta pricate ! Znali su oni cijelo vrijeme i gdje su i sta su i gdje se tacno kriju. ...nego...Putin se tu umijesao, pa sad prpa Amerima. Vele Ameri da je bolje da ih oni uklone prije nego sto Putinu dodju u ruke. Svi smo mi osjetili na svojoj kozi kako Ameri funkcionisu, bez obzira da li ste Srbi ili Bosnjaci, kroz istu (ili barem slicnu)smo tragediju prosli. Zato sam jos vise uz Putina, da Bog da nam on zivio jos 100 godina !

  • Ccc

    28. decembar 2015 | 10:32

    Da se posalju ruski americki specijalci...brzo zavrse posao..to su obicni nadrogirani cobani..dugo jim je svet gledao kroz prste zbog interesa..nafte droge itd..to je pretnja za ceo svet zadnji trenutak su nasa braca odlucila dosta je bilo...hvala bogu..kad tad bi zakucali i na nasa vrata

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA