VELIKA POBUNA GRKA: Demonstranti nosili sanduk sa Ciprasovom slikom, policija suzavcem protiv farmera! (FOTO)

U Grčkoj novinari ne objavljuju vesti, sajtovi ne kače nove informacije, a sutrašnja izdanja novina se neće štampati

  • 7

Hiljade grčkih farmera izašlo je danas na protest na severu Grčke protiv reformi penzionog sistema, saopštila je grčka policija.

GRCI BESNI NA CIPRASA: Štrajkovi širom zemlje, novine ne izlaze, blokirani putevi, trajekti ne prevoze (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Oko 5.000 poljoprivrednika učestvovalo je na protestu u Solunu, a policija je upotrebila suzavac da bi ih sprečila u pokušaju da uđu na sajam poljoprivrede u tom gradu, prenosi AFP.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ministar poljoprivrede Vangelis Apostolou, koji je trebalo da otvori sajam, otkazao je dolazak. Neki od demonstranata nosili su sanduk sa slikom premijera Aleksisa Ciprasa, javio je AFP.

Grčki novinari priključili su se ranije danas štrajku advokata, lekara, novinara i drugih radnika protiv nepopularnog plana za reformu penzionog sistema.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Novinari ne objavljuju vesti, novinski sajtovi ne kače nove informacije, a sutrašnja izdanja novina se neće štampati. Kritičari ukazuju da će reforma dovesti do drastičnog smanjenja plata, preneo je AP. U štrajku su i prevoznici trajekta, notari i poljoprivrednici.

Grčki premijer Aleksis Cipras stao je u utorak u odbranu nepopularnog plana za reformu penzionog sistema, uz obećanje da će izbeći nove rezove, dok se protesti protiv mera koje od Grčke zahtevaju kreditori šire zemljom. Cipras je na specijalnoj sednici parlamenta rekao da se penzioni sistem Grčke suočava sa kolapsom ukoliko brza korektivna akcija ne bude preduzeta. On je istakao da reformom neće biti novih smanjenja osnovice penzija, koje su u više navrata rezane od početka finansijske krize u Grčkoj.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Međunarodni kreditori, čiji su zajmovi održavali Grčku od sredine 2010, zahtevaju od ove države sveobuhvatnu reformu penzionog sistema. Predložene promene vodiće do velikih povećanja doprinosa za socijalno osiguranje, što će najviše pogoditi samostalne delatnosti i poljoprivrednike, koji kažu da će više od tri četvrtine njihovih prihoda odlaziti na penzione fondove i poreze.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    29. januar 2016 | 09:25

    Bravo Grci stvarno ste pametan i ujedinjen narod !

  • Zivojin

    29. januar 2016 | 08:46

    A mi sta cekamo???!!!!! Izbore???? Pa opet da nas prevare NAPRDNJACI i A . V.??!!! Bravo braco Grci.!!! A mi cekajmo,pa probudimo se vise!!!! Zivot je kratak,a drugi nam ga ukradose..!!!

  • ATIMUS

    29. januar 2016 | 10:05

    Grk.....ko ce koga da zajebe i nikada nemogu da izadju iz krize......umesto da pitaju vucica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA