META DŽIHADISTA NA SAMO 4 SATA OD BEOGRADA: CIA upozorava ove gradove na terorističke napade

CIA je upozorila na moguće paralelne terorističke pretnje "tokom masovnih događaja" u ova tri grada

  • 5

Mađarska vlada će zatražiti od SAD informacije o upozorenju Centralne obaveštajne agencije u kom se navodno Budimpešta pominje kao moguća meta terorista, izjavio je danas savetnik premijera za nacionalnu bezbednost Ðorđ Bakondi.

 

Bakondi je reagovao na pisanje poljskog lista "Žečpospolita" da je CIA upozorila poljske nacionalne bezbednosne službe na potencijalne pretnje Varšavi, Berlinu i Budimpešti.

 

Pozivajući se na nezvanične medijske izvestaje, poljski list je naveo da je CIA polovinom marta upozorila na moguće paralelne terorističke pretnje "tokom masovnih događaja" u ta tri grada.

 

17 ZANIMLJIVOSTI O AUSTROUGARSKOJ: Imala je tajnu prestonicu, a njeno pravo ime ne može da stane u naslov (FOTO)

 

Bakondi je za mađarsku agenciju MTI rekao da vlada nije dobila zvaničnu informaciju o pretnjama i da je za to saznala iz poljskog lista.

 

- Mađarska vlada svaku informaciju o potencijalnim pretnjama shvata ozbiljno i ne misli da ne može da bude i novih terorističkih pretnji - naveo je Bakondi.

 

Foto: Wikimedia/The Photographer

Foto: Wikimedia/The Photographer

 

On je dodao da vlasti čine sve da zaštite građane.

 

NAJTRAŽENIJI TERORISTA BIO BLIZU SRBIJE: Mozak operacije POKOLJA U PARIZU regrutovao izbeglice u Budimpešti!

 

Upitan da li će upozorenje na opasnost od terorizma biti pojačano u Mađarskoj, Bakondi je odgovorio da bi to bilo preuranjeno i da vlada traži dodatne informacije pre donošenja odluke.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

BOMBA U BUDIMPEŠTI: Đaci se evakuišu iz škole!

 

On je ukazao da je ovo slična situacija kao onda kada se ime Mađarske pojavilo zajedno sa Portugalijom kao moguća meta na sajtu Islamske države.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dule

    4. april 2016 | 21:26

    Sta to bese CIA? A da setio sam se,to je ono americko zlo broj 1 u svetu koje zari i pali svud.I sto je normalno znaju mnogo unapred gde ce se sta dogoditi i kad.Naravno kako su isplanirali.

  • Xxxx

    4. april 2016 | 22:52

    Čuj Cia upozorava, pa oni to sve i rade... kad bi neko počeo da roka bombama na njih i sve ove masone, čuvene svetske bogataške porodice koje iz pozadine vladaju svetom, kako bi se ućutali i svi ovi džihadisti, a?

  • Braco

    4. april 2016 | 22:06

    Koji naslov, brrrr da SE smrzneš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA