OLUJA JE NAJTUŽNIJI DOGAĐAJ ZA SRBE, TADA SRBIJA PLAČE: Evo šta je Vučić rekao o obeležavanju 5. avgusta!

- Valjda niko ne može da nam zabrani da pustimo suzu i zapalimo sveće. Šta će neki drugi da rade, neka rade - rekao je srpski premijer

  • 8

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, rekao je da niko ne može da zabrani Srbiji da žali za postradalim i prognanim Srbima u Oluji, i dodao da će Srbija učiniti sve što je u njenoj moći da Kosovo ne postane član UNESCO.

 

Vučić je rekao da je dan kada se desila Oluja za nas tužan dan i da je reč o najvećem etničkom čišćenju posle Drugog svetskog rata. Kako je rekao, mi ne govorimo ništa ni protiv koga, ni protiv hrvatskog naroda, niti države, ali dajemo sebi za pravo da žalimo za stradalima i prognanim Srbima.

 

VUČIĆ HAPSI ZBOG LOTO SKANDALA: Zna se gde će DA PUTUJU oni koji su učestvovali u ovome!

 

- Valjda niko ne može da nam zabrani da pustimo suzu i zapalimo sveće. Šta će neki drugi da rade, neka rade  - rekao je premijer.

 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Kako je rekao, odgovarajući na pitanje o najavi administracije u Prištini da Kosovo postane član UNESCO, Srbija će dati sve od sebe da to spreči, mirnim i demokratskim sredstvima.

 

- Ali, Srbija nije nemoćna kao što je bila - ukazao je.

 

On je dodao da tu snagu Srbije ne bi precenjivao, ali ni podcenjivao i dodao da ne može da zamisli i da bi bilo smešno da Dečani, Banjska, Gračanica budu deo neke druge, a ne srpske baštine.

 

- To bi bilo tragikomično - dodao je.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nada@

    29. jul 2015 | 18:18

    Hoćemo rezoluciju u UN.

  • VAN

    29. jul 2015 | 17:12

    Golgotu koju je doživeo srpski narod u toku hrvatske fašističke ofanzive u Oluji i Albanska golgota koju je doživeo srpski narod u Prvom Svet.Ratu, dokazuju da se istorija ponavlja. Zločini koji su počinjeni nad starim i nemoćnim srbima u toku hrvatske fašističke ofanzive u Oluji i zločini koji su počinjeni u toku Austrougaserske ofanzive nad srbima u Prvom Svet.Ratu koji nisu napustili Srbiju dokazuju da se istorija ponavlja. Srpski narod će se oporaviti i posle ove poslednje golgote. Kako je prišla Austrougarska imperija germana i hungara u toku Prvog Svet.Rata, na cijoj strani su bili i hrvati, koja više ne postoji, tako će proći i SAD-istička imperija amera, koji su kreirali hrvatsku fašističku ofanzivu Oluja.

  • Neko

    30. jul 2015 | 09:51

    Zao mi je stradalih i protjeranih ljudi.Da li su izigrani od političkog vodstva? Zašto krajiski Srbi nisu prihvatili plan međunarodne zajednice tzv.Z-4 koji im je davao veći stepen autonomije unutar Hrvatske nego što ima RS u BiH?Da je taj plan prihvaćen ne bi bilo Oluje,ali bi Hrvatska danas bila gdje BiH,ni blizu EU.Tada bi Vulin išao u najzapadniju srpsku državu na godisnjicu i klicao herojskom otporu i odbrani vjekovnih srpskih prostora.To bi po Vulin bilo uredu?Hrvatska nije imala izbora i morala je dovesti trećinu svog prostora pod kontrolu države ovako ili onako,ti je znao i Milosevic.Zasto je onda Istočna Slavonija mirno reintegrirana?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA