SRBIJA POČINJE PRAVI POSAO OTVARANJEM POGLAVLJA: Evo šta kaže Mekalister o istorijskom danu za Srbiju

- Nedavni sporazumi postignuti 25. avgusta o formiranju asocijacije/zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu, o energetici, telekomunikacijama i mostu u Mitrovici su pozitivan razvoj, za šta Srbija žanje plodove 14. decembra - rekao je izvestilac EP za Srbiju

  • 2

Evropski parlament, Evropska komisija i države članice EU uvek su naglašavali da je za otvaranje prvih poglavlja potreban paralelan i održiv napredak u okviru dijaloga sa Kosovom i vladavine prava, a u sva tri poglavlja koja se odnose na ta pitanja Srbija je ostvarila napredak, izjavio je danas izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister.

On je u intervjuu za "Danas", povodom poglavlja 35 koje se tiče normalizacije odnosa Beograda i Prištine, istakao da pozdravlja "posvećenost Srbije da se angažuje u dijalogu".

DANAS JE NAJREVOLUCIONARNIJI DAN U SRPSKOJ ISTORIJI! Ovo je poruka Aleksandra Vučića pred ISTORIJSKO VEČE u Briselu

- Nedavni sporazumi postignuti 25. avgusta o formiranju asocijacije/zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu, o energetici, telekomunikacijama i mostu u Mitrovici su pozitivan razvoj, za šta Srbija žanje plodove 14. decembra. Ipak, svako treba da bude u potpunosti svestan da je ovo samo prelazni cilj. Pravi posao počinje otvaranjem poglavlja - ocenjuje Mekalister.

U Briselu će drugoj međuvladinoj konferenciji danas prisustvovati premijer Aleksandar Vučić, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar finansija Dušan Vujović. Tom prilikom biće otvoreno poglavlje 32, koje se tiče finansijske kontrole, i poglavlje 35, posvećeno normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    14. decembar 2015 | 09:48

    Koliko je trebalo Hrvatima i Slovencima da uđu EU a koliko nama

  • obilic

    14. decembar 2015 | 14:25

    TO PO G LAVI JE DOSTA JER STALNO SMO ZATVORENI I U IZOLACIJI A AKO OTVORE PROBLEM NA BALKANI ONDA CE DA BUDE VELIKO OTVARANJE I ZATVARANJE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA