SRBI ĆE SE ZAPOŠLJAVATI U NEMAČKOJ! Vučić domaćin inicijative za održivi rast i zapošljavanje (FOTO)

Cilj nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje jeste razmena ideja i iskustva u sklopu saradnje dve zemlje radi uspostavljanja podsticajnijih uslova za kvalitetan ekonomski rast i zapošljavanje, proširi saradnja nemačkih i srpskih kompanija i unapredi podrška razvoju privatnog sektora

Premijer Srbije Aleksandar Vučić učestvuje u prvoj sesiji dijaloga u okviru nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Skup u Palati Srbija održava se u organizaciji Kabineta predsednika Vlade, Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i Nemačke razvojne banke KfW.

 

Prva sesija dijaloga u okviru inicijative dveju zemalja za održivi rast i zapošljavanje, organizuje se u partnerstvu sa Vladom Srbije, Ministarstvom privrede, Ministarstvom omladine i sporta, Ministarstvom rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom finansija, Privrednom komorom Srbije, komercijalnim finansijskim institucijama i privatnim kompanijama.

Cilj je da se razmene ideje i iskustva u sklopu nemačko-srpske saradnje radi uspostavljanja podsticajnijih uslova za kvalitetan ekonomski rast i zapošljavanje, proširi saradnja nemačkih i srpskih kompanija i unapredi podrška razvoju privatnog sektora.

Osim nadležnih u državnim institucijama dveju zemalja, srpskih i nemačkih ekonomskih stručnjaka i predstavnika finansijskog sektora, o svojim iskustvima i predlozima govoriće predstavnici uspešnih privatnih kompanija u Srbiji, kao i uspešni mladi preduzetnici koji su počeli kao mikro preduzeće, a danas izvoze širom sveta.

( Telegraf.rs / Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    3. februar 2016 | 11:26

    Srbija i Nemacaka moraju svoje odnose podici na sto veci nivo.

  • DALIBORKA

    3. februar 2016 | 13:38

    Nemačka je dobar i korektan partner, traži ozbiljnost i poštuje našu ozbiljnost, očekujem još bolje odnose i da g.Maerkel dobije još jedan mandat kao kancelar Nemačke.

  • ana78

    3. februar 2016 | 11:26

    Razmena iskustava je uvek dobrodošla.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA