DONEĆEMO GLASOVE VUČIĆU! Ljajić tvrdi da je njegova stranka mala ali pouzdana

Lider Socijaldemokratske partija Srbije i sadašnji ministar trgovine i turizma Rasim Ljajić ističe da će na predstojeće izbore izaći zajedno sa Srpskom napredom strankom i veruje da će toj koaliciji doneti tri do četiri odsto glasova

Rasim Ljajić potpisivanje ugovora u Palati Srbije Foto: Telegrafrstv

,, Mi vredimo između tri i četiri odsto glasova, realno.... Ja računam da mi toliko imamo i verujem da koaliciji donosimo te glasove”, rekao je  Rasim Ljajić gostujući u Novom danu na N1.

Govoreći o tome da je od 2008. godine bio u koaliciji sa Demokratskom strankom, on naglašava da se toga ne stidi i da je ponosan na sve što su uradili u toj koaliciji. Ljajić ističe da nikada nisu, kao manja stranka, nikoga ucenjivali i da su bili pouzdan partner. “Mi smo realno donosili glasove i zato smo i poželjan partner SNS-u sada”.

Ipak, na pitanje da li se oseća prozvanim kada premijer  Aleksandar Vučić govori kako je prošla Vlada loše radila i ostavila zemlju u problemima, Ljajić odgovara da se uvek oseća prozvanim za nešto što je sam radio. “Sve što je bilo dobro, sve što je bilo loše, bio sam deo toga”.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Datum izbora, kako navodi, zavisi od dogovora pokrajinske Skupštine i republičkih organa vlasti ali će biti između 22. aprila i 22. maja.

Ovi izbori su prilika da građana daju ili otkažu poverenje dosadašnjoj vladajućoj koaliciji, da ocene njihov rad ali i rad opozicionih stranaka, ističe sadašnji ministar trgovine i turizma i dodaje da nakon izbora treba formira stabilnu vladu sa novom energijom i da novi kabinet čine neki novi ljude.

U uspehe sadašnjeg kabineta Aleksandra Vučića on ubraja ekonomske reforme koje su pozitivno ocenili i MMF i Svetska banka, otvaranje dva poglavlja u pregovorima sa EU ali i činjenicu da je, u uslovima migrantske krize, očuvana društvenu stabilnost. “Imate permanentnu nestabilnost u svim država ali mi smo uspeli da sačuvamo stabilnost. Prilično smo neokrnjeni i neoštećeni u ovoj migrantskoj krizi”.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Komentarišići trzavice na relaciji SNS-SPS on je naveo da nema saznanja o tome i da ne želi da spekuliše o tome ali ističe da će predstojeći izbori biti teški i neizvesni i da će SNS biti meta svih koji učestvuju na izborima. Ipak, govoreći o kritikama koje je Vladi uputio socijalista Milutin Mrkonjić da je stanica Prokop samo okrečena, Rasim Ljajić kaže da je to 'slobodnije tumačenje' ali da minimiziranje projekta nije dobro i korektno.

Prema njegovim rečima, lično je učestvovao u pregovorima i doveo ih do kraja sa kuvajtskum fondom za Prokopom i to sada prvi put javno kaže jer je taj projekat uspeh sadašnje Vlade.

( Telegraf.rs / Izvor : N1 )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viktor

    3. februar 2016 | 11:41

    Ljajić se pokazao kao pouzdan partner SNS-u i opravdao je funkciju koju mu je poverio Vučić.Sigurno je da će ta koalicija sarađivati i narednom periodu jer se radi o dva ozbiljna političara.

  • Darkic

    3. februar 2016 | 12:03

    Najbitnije je da se nastavi sa sprovodjenjem reformi, jer se Srbija konacno pomerila sa mrtve tacke. Jos jedna stvar koja mi se svidja, je ta se su poceli svi regioni da se razvijaju, a ne samo da ja je sva paznja usmerena ka Beogradu, kao sto je to bio slucaj proteklih godina.

  • Taca

    3. februar 2016 | 12:04

    Sasvim je sigurno da će Ljajić doneti glasove SNS-u i Aleksandru Vučiću.Pokazao je pošteno i vredno radi svoj posao on i njegova stranka i to narod ceni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA