ĐORĐEVIĆ JE DOBAR IZBOR ZA MINISTRA ODBRANE! Vučić predstavio kandidata za prvog čoveka VOJSKE (VIDEO)

Predsednik Vlade obrazlažući svoj predlog u Skupštini Srbije da Zoran Đorđević bude nov ministar odbrane, rekao da je on dobar izbor jer je reč o marljivom, posvećenom radniku i timskom čoveku, masteru ekonomskih nauka, članu MENSE, koji govori engleski i ruski i koji je završio školu nacionalne odbrane

Premijer Aleksandar Vučić predložio je  Zorana Ðorđevića za novog ministra odbrane i istakao da se takvim predlogom garantuje stabilnost sistema odbrane, budući da je Srbija u "ne jednostavnoj situaciji zbog migrantske krize".

 

Zoran Ðorđević je , rekao je Vučić obrazlažući svoj predlog u Skupštini Srbije, dobar izbor, jer je reč o marljivom, posvećenom radniku i timskom čoveku, masteru ekonomskih nauka, članu MENSE, koji govori engleski i ruski i koji je završio školu nacionalne odbrane.

 

SRBIJA DOBIJA NOVOG MINISTRA ODBRANE! Poslanici odlučuju o Vučićevom predlogu da Đorđević zameni Gašića

 

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Vučić je rekao da je, bez obzira što će ubrzo biti raspisani izbori, Vladi važno kako će sistem vojske funkcionisati do maja, kad će nova vlada izabrati svoje ministre, budući da je Srbija u "ne jednostavnoj situaciji zbog migrantske krize", kao i zbog toga što ministar odbrane ima specifičan položaj.

 

On je istakao da sistem odbrane ima teskoća, ali i manje problema nego ranije i u kojem se svi ponašaju odgovorno i razumeju potrebe Srbije.

 

 

"Ne znamo kakvi će biti rezultati izbora, neizvesni su, i zato će onaj ko bude dobio narodno poverenje moći da predloži bilo koga drugog, možda i Ðorđevića", rekao je Vučić.

 

Istakao je i da ministar odbrane ima specifičan položaj u odnosu na sve druge minisrtre, jer se pored svog ministarstva, stara i o vojsci, a odgovara skupštini i vladi, ali i predsedniku Republike.

 

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Vučić je rekao da Srbija treba da ima ministra odbrane, budući da se nalazi u "ne jednostavnoj" situaciji zbog migrantske krize i još se ne zna da li će biti potrebno uključivanje vojske u taj težak i odgovoran posao.

 

"Važno je da se bez ikakvih turbulencija prođe ne lak period za nas, posebno zato što ne znamo šta će biti na Samitu EU povodom migranske krize početkom marta, na kojoj će biti donete konačne odluke kojim putem će se krenuti po pitanju migranske krize", rekao je Vučić.

 

Premijer je rekao da je Ðorđević predlog vlade, jer je reč o vrednom, školovanom, marljivom, posvećenom čoveku, koji je dobro i timski obavljao svoj posao u sistemu Ministarstva odbrane.

 

"Mislim da ima dobre odnose sa svima u vojsci, da dobro razume potrebe, posebno budžetiranje, prihodnu i rashodnu stranu, i da niko do sad nije imao značajniju primedbu na njegov rad", rekao je Vučić.

 

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Vučić je istakao da je predlog za novog ministra odbrane podnet u skladu sa zakonskim odredbama, a posle, kako je ocenio, "nesvakidašnje i čudne sitaucije", kad je prvi put u savremenoj političkoj istoriji minsitar smenjen zbog "teškog verbalnog ispada".

 

Prema njegovim rečima, smena Bratislava Gašića nije bila ustupak javnosti već želja da "sebe menjamo".

 

"Ma koliko to bilo bolno i politički ne lako, to je bila važna stvar za Srbiju i prekretnica za ponašanje onih koji će da predstavljaju vladu", rekao je Vučić.

 

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

On je dodao da su mnogi izgovorili još teže reči na račun žena od bivšeg ministra odbane Bratislava Gašića, ali je istakao da Srbija mora da pokaže da se promenila i da drugačije razume život oko sebe, više poštuej žene i javnost.

 

"Moramo da se ponašamo ozbiljnije i odgovornije. Prošlo je vreme i nadam se da neće ponovo doći da moramo da objašnjavamo suzavce i flaše u srpskom parlametnu", rekao je Vučić.

 

"Naša obaveza je bila da reagujemo i pokazali smo ozbiljnost koja je bila potrebna našoj državi", rekao je Vučić.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Elena

    2. mart 2016 | 11:40

    Djordjevic je pragmatican covek, svakako ce biti dobar izbor.

  • Djole

    2. mart 2016 | 12:44

    Dobar izbor, djordjevic je posten covek, verujem da ce dobro obavljati funkciju.

  • Obrad

    2. mart 2016 | 12:07

    Po meni je ovo dobar predlog, jer se radi o čoveku sa iskustvom i sa visokim obrazovanjem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA