Vučić prisustvovao otvaranju novog hangara na vojnom aerodromu Batajnica!

Premijer Aleksandar Vučić, sa ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem i zamenikom načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnikom Jovicom Draganićem, bio je prisutan u Batajnici na otvaranju novog hangara za potrebe RV i PVO

  • 97

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić prisustvovao je danas na vojnom aerodromu Batajnica svečanom otvaranju novog hangara za potrebe Ratnog vazduhoplovstva i Protiv vazdušne odbrane i promociji novog modernog naoružanja, koje je proizvedeno u Srbiji.

Novi hangar izgrađen je na mestu hangara koji je porušen za vreme bombardovanja 1999. godine, a namenjen je za smeštaj lake avijacije, odnosno održavanje aviona tipa "Lasta" i helikoptera tipa MI-17 i "Gazela".

VUČIĆ O ZLOČINIMA I ŽRTVAMA: Šta je primereno i ko sanja osvetu

Posle obilaska hangara premijeru je prikazano novo naoružanje, proizvedeno u našoj zemlji.

Pronađeni OČEVICI bombaškog NAPADA na halu u kojoj je govorio Vučić!

Ispred hangara bili su postavljeni "Lasta", izviđački sistem MIP-11, modernizovani lanser raketa "Oganj", zatim bezposadno kopneno vozilo sa daljinski upravljanom borbenom stanicom "Milica", kao i letilice tipa MIG 21, AN 26, tegljač G 4 i MIG 29.

U pratnji premijera bili su ministar odbrane Zoran Ðorđević i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Jovica Draganić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Na vojnom aerodromu Batajnica, povodom promocie novog modernog naoružanja, proizvedenog u Srbiji, premijer je najavio da će Srbija nastaviti da se takmiči sa neuporedivo razvijenijim zemljama kako bi mogla da zaštiti svoju teritoriju.

Vučić je rekao da je u toku prijem dva ruska helikoptera MI 17, koji će stići u Srbiju početkom juna.

"Odvraćanje bilo koga od potencijalnog napada na našu zemlju je cilj Vojske Srbije i zadatak koji moramo da obavljamo u svakom trenutku", rekao je Vučić.

Dodao je da se na batajničkom aerodromu nalazi 12 od ukupno 14 "lasta" koje će u roku od nekoliko meseci biti u punoj upotrebi za osnovnu obuku pilota.

Vučić je rekao da je Srbija mnogo radila na raketnim sistemima, na vođenim raketama, imajući u vidu činjenicu da pratimo šta se u regionu zbiva i kako se neke zemlje naoružvajaju.

"Polako, ali sigurno ojačavamo ratno vazduhoplovstvo i protivazdušnu odbranu", rekao je predsednik vlade.

Premijer je ukazao na modernizaciju opreme, i istakao da se radi o naoružanju koje je proizvod „našeg znanja i pameti“.

Ponosan sam na našu vojsku, videli ste najmodernije puške, a sami ćemo proizvoditi u „Partizanu“ novu generaciju municije“, objasnio je on.

„Ovo je primer našeg znanja, koliko imamo dobrih inženjera i koliko Srbija može da uradi sa manje novca nego što bi to uradile druge zemlje“, naglasio je Vučić.

On je najavio da će, u skladu sa mogućnostima u budžetu, biti unapređen deo lovačke avijacije, kako bi imali punu zaštitu našeg neba u svakom trenutku.

Prema njegovim rečima, sasvim je sigurno da će se lovačka avijacija pojačati.

Vučić je negirao da su "istekli resursi", dodavši da je Srbija obnovila neke resurse i da sada može „dalje“ da vidi, te da ima pasivizaciju koja onemogućava neprijatelje da vide gde i kako je postavljen naš radar.

Nažalost, nismo imali ni znanja, ni toliko pameti koliko danas imamo da sačuvamo određene živote“, konstatovao je on.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Premijer Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će se 12. aprila u Mostaru sastati sa predsedavajućim Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, sa kojim će nastojati da umire strasti i nastave razgovore o neophodnosti mira i stabilnosti u regionu.

Vučić je novinarima na aerodromu u Batajnici rekao da će se sastati i sa srpskim i hrvatskim članovima Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem, te da će imati zajednički ručak i odvojene razgovore, kojima se, dodao je, raduje.

SUSRET POLITIČARA: Vučić 12. aprila sa Izetbegovićem u Mostaru

"Radujem se, imamo o čemu da govorimo i svi zajedno umirimo strasti i nastavimo razgovore o neophodnosti mira i stabilnosti u regionu", rekao je Vučić.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sanja R.

    6. april 2016 | 10:51

    Sa svim problemima sa kojima se svet danas susrece, jako je bitno razvijati vojsku i vojnu industriju.

  • car

    6. april 2016 | 10:51

    Vojska treba da se stalno unapredjuje

  • NikolinaM.

    6. april 2016 | 10:51

    U vojsku moramo ulagati, nebo nad Srbijom je sigurno, i tako uvek treba da bude.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA