Košarkaška legenda Bora Stanković u poseti Novom Sadu (FOTO)

O njegovom životu i radu se trenutno snima dokumentarni film, a tim povodom ova košarkaška legenda obilazi sva mesta u kojima je živeo

  • 1

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući proslavljenog košarkaša Borislava Stankovića. O njegovom životu i radu se trenutno snima dokumentarni film, a tim povodom ova košarkaška legenda obilazi sva mesta u kojima je živeo.

 

Bora Stanković dobio nagradu "Srpski krivak" (FOTO)

 

Rođen je u Bihaću 1925. godine i bivši je jugoslovenski košarkaš i trener, kao i dugogodišnji generalni sekretar Međunarodne košarkaške organizacije, a nakon toga i njen počasni sekretar.

 

- Više puta sam istakao da je lepša strana poziva gradonačelnika to što ste u prilici da upoznate i ugostite neke od najuglednijih ličnosti iz raznih sfera društva. Danas mi je čast da razgovaram sa legendom košarke i, za mene, večnim predsednikom FIBA, gospodinom Stankovićem, koji je posebno vezan za Novi Sad, odnosno za njegovu sremsku stranu, Ledince. Drago mi je što mogu u ime građana Novog Sada da mu poželim dobrodošlicu i nadam se da će gospodin Bora Stanković danas, tokom svog boravka u gradu, evocirati uspomene iz svog detinjstva - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

 

OBNAVLJAMO UPROPAŠĆEN NOVI SAD! Vučević najavljuje bolje dane u Vojvodini

 

Borislav Stanković rekao je da mu je veliko zadovoljstvo i čast što je u Gradskoj kući, u gradu u kom je proveo dane detinjstva.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

- Nekako i pored toga što u Beogradu živim skoro 60 godina, Novi Sad je ostao moj grad. U Beogradu me vrlo često zovu Novosađanin, jer mi je verovatno ostao tzv. lalinski naglasak. Za Novi Sad me vezuju divne uspomene, gimnazijski dani, kao i sport i to tenis, jer u našoj zemlji košarka nije bila razvijena u tom periodu – rekao je Borislav Stanković.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Borislav Stanković je u Bihaću živeo do treće godine, kada se porodica seli u Novi Sad, gde su živeli do aprila 1941. godine. Tada su bili primorani da napuste okupiranu Vojvodinu, a bežeći pred ratnim nevoljama, porodica Stanković privremeno se smestila u Ledince, da bi konačno utočište pronašla u Beogradu.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bruka za Srbiju

    20. april 2016 | 14:04

    Bora Stankovic "legenda Jugoslovenske kosarke" koja se svojski trudila godinama da PARTIZAN ne dobije A licencu za igranje u EL.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA