PRVI PUT POSLE 25 GODINA: Dve stranke iz Srbije i Hrvatske potpisale sporazum o saradnji

Ovo je prvi sporazum ovog tipa između dve političke partije iz Srbije i Hrvatske u poslednjih 25 godina

  • 5

Predsednici Zelene stranke i ORaH-a (hrvatske zelene stranke), Goran Čabradi i Luka Keler, potpisali su sporazum o zajedničkoj saradnji i širenju zelenih ideja, saopšteno je danas iz Zelene stranke.

EKOLOŠKI SKANDAL VEKA: Brod prosuo 15 tona nafte u more, pa pobegao s lica mesta (FOTO)

Ovo je prvi sporazum ovog tipa između dve političke partije iz Srbije i Hrvatske u poslednjih 25 godina, navodi se u saopštenju i dodaje da su politički programi i prepoznavanje ideja doprineli su da se ostvari ovaj vid saradnje.

ORaH kao punopravna članica evropskih zelenih partija, izrazila je spremnost i dobru volju da pomogne i podeli sva svoja znanja i iskustva, kao i da svojim političkim uticajem doprinese da zajedno sa Zelenom strankom naprave ozbiljnije pomake u oblasti ekologije i životne sredine u Hrvatskoj i Srbiji, navodi se u saopštenju.

Saradnja podrazumeva rad na zajedničkim projektima, međuregionalnoj saradnji, povezivanju Zelene stranke sa drugim zelenim strankama i institucijama u Evropi, povezivanju i saradnji između Srbije i Hrvatske na polju zaštite životne sredine i ekologije.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

- Zelena stranka, i na ovaj način pokazuje i dokazuje da radi na ispunjenju svojih predizbornih obećanja. Ubeđeni smo i duboko verujemo da su zelene ideje i sistemi vrednosti, koje neguju Zelena stranka i ORaH, upravo one vrednosti koje mogu da doprinesu kvalitetnijem životu i povezivanju dva naroda, koji zelene ideje i kvalitet života stavljaju iznad svega - ukazuju u Zelenoj stranci.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA