Francuski sud odlučuje u četvrtak o zahtevu Haradinaja da bude pušten iz pritvora

Haradinaj bi trebalo da bude oslobođen ali uz obavezu da ostane u Francuskoj do kraja procedure, kaže njegov advokat

  • 5

Francuski sud odlučiće u četvrtak o zahtevu odbrane Ramuša Haradinaja da bude uslovno pušten iz pritvora u toj zemlji, izjavio je danas Arianit Koci, pravni zastupnik lidera Alijanse za budućnost Kosova (AZBK) i bivšeg premijera Kosova, kojeg Srbija sumnjiči za ratne zločine. Prema rečima Kocija, Haradinaj bi trebalo da bude oslobođen ali uz obavezu da ostane u Francuskoj do kraja procedure i donošenje konačne odluke.

 

Stiže zahtev za izručenje Haradinaja Srbiji

 

Haradinaj u pritvoru najmanje 18 dana

 

Prethodno je Koci za prištinske medije izjavio kako su svi pravni argumenti na strani Haradinaja, i da će se ta "nezavidna situacija koja je bila nepotrebna", vrlo brzo okončati.

 

Predstavnici AZBK su najavili da će Kosovo dati garancije za uslovno oslobađanje Haradinaja, dok je kosovska ministarka pravde Durata Hodža izjavila da se dva puta u pisanoj formi obratila svom francuskom kolegi povodom slučaja Haradinaj.

 

Ramuš Haradinaj uhapšen je u sredu po nalogu za hapšenje iz 2006. godine zbog sumnji da je tokom 1998. i 1999. godine počinio ratne zločine nad Srbima i nealbancima.

 

Nadležni sud u Francuskoj odlučio je u četvrtak da Haradinaja zadrži u pritvoru dok Srbija ne dostavi zahtev za ekstradiciju.

 

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    9. januar 2017 | 13:27

    DANAS PRVI RADNI DAN PA NIJE LEGLA LOVA ALI BEZ BRIGE DO CETVRTKA SIGURNO PA CE DA SE BRANI SA SLOBODE!!! I NEVREME CE DA PRODJE PA CE NATO HELIKOPTER DA GA PREBACI DO BONSTILA-BRINU ONI O LJUDSKIM PRAVIMA A I NEMA SMISLA DA SE PREHLADI!!!!

  • STRAJKO

    9. januar 2017 | 13:01

    Pa ako ga puste to je bilo to neče ga ni videti više. A gde je pravda i međunarodno pravo, nema ga samo se sudi Srbima to je sramota za Evropu i demonsku Ameriku.

  • BOBAN

    9. januar 2017 | 17:40

    Sad ce se videti da li je Srbija ozbiljna zemlja!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA