≫ 

Dačić upozorava na terorizam: Albanci planiraju da zauzmu neku od naših ambasada u Evropi ili SAD!

Dačić je naveo da je izjava albanskog ministra inostranih poslova Ditmira Bušatija pokazuje da je suština albanske politike da su zločini protiv Srba dozvoljeni

  • 24

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić upozorio je danas da se, prema bezbednosnim informacijama, u albanskoj dijaspori planira zauzimanje nekog od naših diplomatsko-konzularnih predstavništava u SAD-u ili Evropi kako bi se Srbija prinudila da odustane od zahteva za suđenje Haradinaju.

TAČIJEVO ŠLIHTANJE PUTINU I TRAMPU: Panika u Prištini zbog mogućeg dogovora Rusije i SAD (FOTO)

- To pokazuje na šta su sve albanski političari spremni - pa čak i na terorizam - ocenio je šef srpske diplomatije.

Prema njegovim rečima, izjava albanskog ministra inostranih poslova Ditmira Bušatija pokazuje da je suština albanske politike da su zločini protiv Srba dozvoljeni i da je dijalog samo u cilju daljeg afirmisanja kosovske nezavisnosti.

- To je uvreda za sve žrtve OVK-a, zbog čijih zločina je nedavno osnovan i Specijalni sud - rekao je Dačić.

Srbija, istakao je, jeste za konstruktivni dijalog, ali se ne plaši i ne dozvoljava da je niko uslovljava i ponižava.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Uvrede na račun Aleksandra Vučića, zbog stava o Haradinaju, pokazuju koliko Albaniji nije stalo do dobrih odnosa sa Srbijom. Ako Vučić, kako kaže Bušati, živi u prošlosti, u kakvom li tamnom vilajetu žive albanski političari u Albaniji i na Kosovu - upitao je Dačić.

Zato su, kako navodi, rešili da daju nalog albanskoj emigraciji da demonstrira ispred naših i francuskih diplomatsko-konzularnih predstavništava u svetu, kao što su danas učinili u Njujorku.

- Isto tako, u posedu smo bezbednosnih informacija da se u albanskoj dijaspori planira da se zauzimanjem nekog od naših diplomatsko-konzularnih predstavništava u SAD-u ili Evropi, Srbija prinudi da odustane od zahteva za suđenje Haradinaju - rekao je Dačić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Albanski šef diplomatije: Razmotriti dijalog posle hapšenja Haradinaja

- Srbija upozorava sve zemlje da su odgovorne za bezbednost naših DKP-ova, a albanskim političarima skreće pažnju da se ne igraju vatrom i da će Srbija zaštititi svoje interese. A Srbija neće odustati od gonjenja Haradinaja niti bilo koga ko je počinio zločine protiv srpskog naroda. I srpski narod, kao i svaki drugi, zaslužuje pravdu - zaključio je Dačić.

Ministar spoljnih poslova Albanije saopštio je danas da bi, posle hapšenja Ramuša Haradinaja, trebalo preispitati dijalog između Prištine i Beograda.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milka

    9. januar 2017 | 19:39

    Bravo Dacicu iskreno i realno neodstupati vec pravdu vec jednom resiti i javno govoriti?!a optuzenom i uhapsenom dozivotna robija i to teskki rad.

  • Nbg

    9. januar 2017 | 19:51

    Pa nek zauzmu a Putin da nam pomegne da je oslobodimo , nema više klintona busa i obame da ih brani

  • Vesna

    9. januar 2017 | 19:32

    A kad kad je to Siptarima bilo stalo do dobrih odnosa sa Srbijom?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA