≫ 

Bizaran odgovor Prištine nakon Dačićevog upozorenje: Srbi sami prave napade, a pripisuju ih drugima?!

Dačić je ranije danas upozorio da se, prema bezbednosnim informacijama, u albanskoj dijaspori planira zauzimanje nekog od naših diplomatsko-konzularnih predstavništava u SAD-u ili Evropi

  • 40

Kosovsko ministarstvo spoljnih poslova osudilo je večeras izjavu ministra inostranih poslova Srbije Ivice Dačića da albanska dijaspora planira napade na diplomatske misije Srbije.

Dačić upozorava na terorizam: Albanci planiraju da zauzmu neku od naših ambasada u Evropi ili SAD!

Albanski šef diplomatije: Razmotriti dijalog posle hapšenja Haradinaja

Oni su ocenili Dačićevu izjavu kao "neprhivatljivu i zapaljivu" retoriku koja doprinosi destabilizaciji uz tvrdnju da takve akte nasilja "može da orkestrira sama Srbija" kako bi se potom, kako navode, pripisali albanskoj dijaspori.

Dačić je ranije danas upozorio da se, prema bezbednosnim informacijama, u albanskoj dijaspori planira zauzimanje nekog od naših diplomatsko-konzularnih predstavništava u SAD-u ili Evropi kako bi se Srbija prinudila da odustane od zahteva za suđenje Haradinaju.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Kosovosko ministarstvo ocenjuje da je to rečnik devedesetih godina i straha kada je Srbija, kako tvrdi "sama orkestrirala napade i pripisivala ih drugima", preneo je N1 pozivajući se na Anadoliju.

Za to ministarstvo, "izjave Dačića su zapaljive i tendenciozne, doprinose destabilizaciji i otežavaju proces normalizacije odnosa.

U takvim okolnostima, takvi akti nasilja mogu biti orkestrirani od same Srbije, kako bi se onda pripisali albanskoj dijaspori”, navodi se u saopštenju iz Prištine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xxxx.

    10. januar 2017 | 06:49

    Stvarno siptari nemaju ni malo obraza. Najveci kriminalci u Evropi i svoja dela prepisuju drugima. To ti je najveci zagaceni virus

  • Dab

    10. januar 2017 | 15:48

    Pre sest meseci sam dobio dokumente od KPA da moja dedovina od 6ha i kucom nije nikad bila nasa,iako mi je i otac rodjen u Decanima.Nikad prodali nismo ,imamo iz istorijskog arhiva sveze dokumente,pa se pitam gde mi to zivimo i sa kime.Jos nam ovi peku hleb po celoj Srbiji i bandite hrane na uzurpiranoj nasoj zemlji.Sto pre vratiti vojsku na liniju koja je nasa ,evo ja sam dobrovoljac...

  • Pop

    10. januar 2017 | 19:31

    Ovaj putne da vracamo nasu pokrajinu Kosovo nego cemo i Skadar da vratimo koji ste nam isto tako oteli i pravoslavlje albanizujete!Sipci bolje pozurite u Tursku dok vas jos i oni zele ukoliko vas jos uvijek zele!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA