"VELIKA ALBANIJA" znači VELIKI RAT: Odgovornost je sada na Briselu

Projekat "Velika Albanija" može se sprovesti samo velikim Balkanskim ratom, to je jasno svima, to mora biti jasno i Briselu, koji je do sada blago reagovao, upozorio je Vulin

  • 36

Priština i Tirana jasno su rekle da im je cilj "Velika Albanija", što se može sprovesti samo velikim Balkanskim ratom, a sve to mora biti jasno Briselu, na kome je sva odgovornost za buduće događaje, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

 

Tači ne prestaje da preti: Ujediniće se Kosovo i Albanija ako nam EU zatvori vrata

 

Šta se STVARNO krije iza namere Albanaca da ZAPALE Balkan, a nije pripajanje Kosova Albaniji

 

- Priština i Tirana jasno su rekle šta im je cilj, to je ''Velika Albanija'' i ujedinjenje svih Albanaca, gde god oni žive, u jedan etnički prostor. To se može sprovesti samo velikim Balkanskim ratom, a sve to mora biti jasno Briselu, koji, ako nije u stanju bar da osudi, da stavi do znanja da će takvo ponašanje kazniti, onda je sva odgovornost za buduće događaje na njemu - rekao je Vulin Tanjugu.

 

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

 

- Znate, kada dobijete tako blage reakcije iz Brisela, u kojima se gotovo izražava razumevanje za ljutnju Edija Rame i pretnju Balkanskim ratom, onda možete očekivati da će se i Tači oglasiti, pošto vidi da je takvo ponašanje nekažnjeno. Morate očekivati da će se i on oglasiti i da će i on najaviti mogućnost rata - rekao je ministar.

 

Foto: YouTube / Kosova Press

Foto: YouTube / Kosova Press

 

Vulin je, reagujući na izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da će, ukoliko EU “zatvori vrata” Kosovu, svi Albanci u regionu živeti u jednoj državi, naglasio da je Tači i nastao kao terorista, u ratu, te da se ne može očekivati od njega da razume bilo šta drugo, ali i naglasio da, ako Brisel bude nastavio da tako blago reaguje na pretnje Balkanskim ratom, onda mora da razume da je sva odgovornost za sve što će se dešavati na Balkanu njegova.

 

- Odgovornost nije više ni na Albaniji, ni na Prištini, jer mi znamo da su oni oduvek sanjali ''Veliku Albaniju'', da će je uvek sanjati i da će učiniti sve da do nje i dođe, ukoliko ne budu bili zaustavljeni, ukoliko ne budu bili kažnjeni pre nego što pokušaju. I Priština i Tirana jasno su rekle šta im je cilj. Cilj im je ''Velika Albanija'' i ujedinjenje svih Albanaca gde god oni žive u jedan etnički prostor. Odgovornost je sada na Briselu -  istakao je ministar.

 

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

 

Vulin je podvukao da se projekat "Velika Albanija" može sprovesti samo velikim Balkanskim ratom, da je to jasno svima, te da mora biti jasno i Briselu, koji je do sada blago reagovao.

 

- Ako nije u stanju bar da osudi, da stavi do znanja da će takvo ponašanje kazniti, onda je sva odgovornost za buduće događaje na njemu - jasan je Vulin.

 

Daljinac baner

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    20. april 2017 | 13:00

    Nisam za rat.Bio sam učesnik sukoba devedesetih,ali mislim da sr mora naći konačno rešenje za šiptare.Treba ih saterati preko Prokletija pa neka svi Albanci sveta žive u jednoj državi.

  • Zeki..Grobar

    20. april 2017 | 11:59

    Ej srbijo samo ti cekaj sta ce brisel rusi ovaj onaj da kaze a kada bude doslo do rata opet cemo biti sami opet nece niko smeti da se mesa itd

  • MOMO

    20. april 2017 | 12:30

    Velika albanija znači propast za albaneze jer nešto mi se čini da će proći kao 1)Srbi,2)dobra prilika da se ovi plaćeni kongresmeni reše idiota,3)da se napokon ovo divlje pleme protera sa ovih prostora-ende!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA