BRUTALAN ODGOVOR ZLOČINCU: Haradinaj može da vidi Niš, ali samo iz zatvora!

Ovo je provokacija koja kontunuirano traje, koju guraju kosovski Albanci - rekao je Stefanović

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović poručio je danas da Ramuš Haradinaj Niš može da vidi samo iz niškog okružnog zatvora i to - iznutra.

KRVNIK HARADINAJ JAVNO PRETI: Hoću Kosovo do Niša! (VIDEO)

- To je jedino što može od Niša da vidi, izdržavajući dugogodišnju kaznu zbog zločina nad srpskim narodom - rekao je Stefanović povodom izjave Haradinaja da će trećinu Srbije, ako iz Ustava ne izbriše Kosovo, uvrstiti kao kosovsku teritoriju u kosovski ustav, počevši od Niša.

Stefanović je rekao da je posle današnje izjave Haradinaja potpuno jasno da je ono što on govori stav kosovskih Albanaca, da te izjave imaju funkciju i da su potpuno bile lažne sve one izjave koje su trebalo da ubede građane Srbije da on govori kao političar, da ne predstavlja stavove kosovskih Albanaca, da nema nikakvu javnu finkciju.

- Nedavno se na teritoriji opštine Orahovac odigrao sastanak, sastali su se Haradinaj i Hašim Tači, Kadri Veselji i Fatmir Ljimaj koji su razgovarali o problemima koje imaju, nadležnostima različitih institucijama koje treba da se formiraju poput suda za zločine nad Srbima koje su počinili kosovski Albanci, ali i sve aktivnosti koje treba da budu usmerene ka izjavama i konkretnim radnjama za stvaranje takozvane Velike Albanije - dodao je Stefanović.

On je naznačio da je očigledno to provokacija koja kontunuirano traje, koju guraju kosovski Albanci.

Foto: Tanjug/MUP Srbije Foto: Tanjug/MUP Srbije

- Oni su ti koji prvi na veoma ozbiljan način izazivaju i provociraju, nažalost bez jasne reakcije i osude međunarodne zajednice pre svega EU - upozorio je Stefanović.

Prema njegovim rečima jasno je da je ova izjava trebalo da učini Srbiju nervoznom, i da Sbrija posle takve izjave načini neki ishitreni potez.

- Cenimo da je reč o jedno vrlo ozbiljnoj izjavi koja bi trebalo na ozbiljan način da zabrine i sve one u EU koji razmišljaju o stabilnosti u ovom prostoru - poručio je Stefanović.

- Što se tiče izjava Haradinaja u kojima pominje Niš mogu samo da kažem da on Niš može da vidi samo tako što će videti niški okružni zatvor i to iznutra. To je jedino što može od Niša da vidi izdržavajući dugogodišnju kaznu zbog zločina nad srpskim narodom - zaključio je Stefanović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA