Zašto je STVARNO VAŽNO da pijete dovoljno vode svakog dana i KOLIKO JE TO

Osobe koje piju više vode imaju manje problema sa kamenom u bubrezima, manju šansu za razvijanjem raka mokraćnih kanala i debelog creva i srčanih udara

  • 2

Stručnjaci predlažu kako bismo trebali da pijemo oko dve litre vode dnevno. Ukoliko inače ne pijete toliko vode, onda se možete zapitati da li je to vredno tolikih poseta WC-u u toku dana. Činjenice su tu da kažu da jeste.

 

U nastavku pročitajte nekoliko činjenica o dehidraciji i tome na koji način neunošenje dovoljne količine vode u naš organizam može uticati na naše zdravlje.

 

Ukoliko ne pijete dovoljno vode:

 

Najverovatnije ćete imati zdravstvenih problema

 

Osobe koje piju više vode imaju manje problema sa kamenom u bubrezima, manju šansu za razvijanjem raka mokraćnih kanala i debelog creva i srčanih udara.

 

Vaš metabolizam će stagnirati

 

U jednoj nezavisnoj studiji iz 2010. godine, za potrebe svoje knjige "The Water Secret (Wiley)", dr Hauard Murad je otkrio kako se bazalni metabolizam, kalorije koje sagorevamo u mirnom stanju, ubrzava hidratacijom tela, odnosno, kad pijemo vodu.

 

Moraćete više da se potrudite da obavite jednostavne zadatke

 

Jedno istraživanje pokazalo je kako se mozak dehidriranih osoba doslovno smanjuje, što uveliko utiče na psihofizičke funkcije pojedinca.

 

Jedete više

 

Da je RIBA ZDRAVA, u to nema sumnje, ali evo kad NIKAKO ne smete da je jedete!

 

Jedna studija iz 2010. godine je pokazala kako su osobe koje su pile vodu pre obroka konzumirale 75 do 90 kalorija manje. U periodu od tri meseca, osobe koje su pile više vode su izgubile u proseku 2,5 kilograma više od onih koji nisu pili vodu.

 

Više bora

 

Printskrin: Tanjug

Printskrin: Tanjug

 

U toku istraživanja za svoju knjigu, dr Murad je još jednom potvrdio kako voda pomaže u zdravom izgledu kože, zatežući bore i pružajući joj potrebnu elastičnost.

 

Imaćete problema sa lošim raspoloženjima

 

KAD PRIMETITE ŠTA PIJE KRALJ INSTAGRAMA, ŠOKIRAĆETE SE: Ovaj detalj na fotki seksi plejboja TEŠKO DA STE ODMAH VIDELI (FOTO)

 

Istraživači su 2009. godine sproveli istraživanje u kojem su učesnike podelili u dve grupe. Obe su grupe imale zadatak da završe vežbe aerobika u trajanju od 60 do 75 minuta, s tim da je jednoj grupi bilo dozvoljeno da pije vodu posle vežbe, dok drugoj nije. Među skupinom koja nije pila vodu, primećen je porast umora, zbunjenosti, osećaja ljutnje, depresije i napetosti.

 

(Telegraf.rs / Izvor: klix.ba)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA