Sedma godina braka nije krizna! Saznajte koja jeste

Kriza u braku izgleda se javlja nešto kasnije nego što većina nas misli, ali oni parovi koji uspeju da je prevaziđu ponovo otkrivaju sreću zajedničkog života

  • 38

Sigurno ste već čuli da je sedma godina braka krizna i da se baš u tom periodu parovi najčešće razvode. Ali, najnovije istraživanje pokazuje da to baš i nije tačno. Psiholozi sada tvrde da je krizna godina braka zapravo deseta i da se upravo tada događaju velike svađe koje dovode do razvoda.

U istraživanju koje su sproveli stručnjaci s univerziteta “Brigham Young” iz Jute, učestvovalo je više od 2.000 žena rođenih između 1957. i 1964. godine, a sve su bile u braku trideset i nešto godina. Uočeno je da se u dve trećine brakova ponavljao isti uzorak - najpre parovi uživaju u sreći, a potom zadovoljstvo počinje da opada. Najveći broj razvoda dešava se upravo u toj, kobnoj, desetoj godini.

Najveći razlog za to je, smatraju stručnjaci, nezadovoljstvo žene koja se slama pod teretom poslovnih i porodičnih obaveza. Ako parovi prežive tu desetu godinu braka, imaju velike šanse da ostanu zajedno do kraja života.

Naime, žene vremenom shvate da nemaju koristi od svađa pa odustaju, posvećuju se sebi i svojim interesovanjima. Takva strategija urodi plodom jer se nakon nekog vremena ponovo povezuju sa suprugom, a to znači i ponovno uživanje u braku.

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaa

    10. decembar 2014 | 14:02

    Moj primer...deset godina braka..razvodimo se...razlog?pa kaze da mu je dosadno...da vec godinama trazi u meni nesto sto bi ga privuklo..da me nikad nije ni voleo.....dvoje dece iz tog propalog braka..9 i 6 godina....u svakom slucaju bolje zdrav razvod nego bolestan brak.....sve je to zivot..ja mu s moje strane zelim srecu...

  • Dag

    10. decembar 2014 | 12:10

    Ukoliko nema, razumevanja, i tolerancije - svaka...

  • hanilica

    10. decembar 2014 | 15:22

    Nijedna godina nije krizna ako postoji razumevanje,tolerancija,kompromis,zajednicko obavljanje kucnih poslova,zajednicko spremanje hrane,zajednicki izlasci,iznenadjenja,odrzavanje strasti. Probajte,nije tesko kao sto se cini :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA