Počela rekonstrukcija jedinog zatvora za žene u Srbiji, ulaže se više od 3 miliona evra

Za obnovu zatvora EU je obezbedila 2,6 miliona evra, a Ministarstvo pravde Srbija 400.000 evra

  • 1

U Požarevcu su počeli radovi na rekonstrukciji jedinog zatvora za žene u Srbiji, ukupne vrednosti tri miliona evra.

Ušli smo u "Sivi dom" 32 godine posle serije: Iznenadiće vas njegov izgled danas, gde decu uče da budu bolji ljudi (FOTO)

Imam 19 godina, ubio sam najboljeg druga i sad ležim u Kruševcu: Igrali smo se s pištoljem, danas ne bih bacio ni petardu (FOTO)

Za obnovu zatvora EU je obezbedila 2,6 miliona evra, a Ministarstvo pravde Srbija 400.000 evra.

Šef sekcije u Delegaciji EU Nikola Bizel rekao je da je značajan deo sredstava obezbedjen iz fondova EU kao pomoć Srbiji da ispuni standarde Unije u sklopu pomoći reformi kaznenog sistema čija je vrednost sedam miliona evra za period u naredne tri godine.

- S obzirom na starost i uslove zatvora u Srbiji, neophodno je uraditi renoviranje i adaptaciju da bismo dobili modernije ustanove za izdržavanje kazne zatvora - istakao je Bizel.

Dodao je i da je to važno ne samo zbog bezbednog izvršenja krivičnih sankcija, već i zbog zaštite osnovnih prava zatvorenika.

EU je obezbedila i 780.000 evra za projekat koji realizuje Savet Evrope kao podrška unapređenju standarda u pritvoru, tretmana zatvorenika i psihijatrijske nege osoba na psihijatrijskom lečenju, navedeno je u saopšenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA