Tri Albanke u srcu Srbije: Zahvaljujući njima, seoska domaćinstva se nisu ugasila (FOTO) (VIDEO)

- Ako prihvatiš čoveka, moraš da prihvatiš sve što ima, i veru i porodicu. To znači prava ljubav - kaže jedna od njih

  • 26

Albanske mlade, poslovično dolazeći iz okoline Skadra i Tirane, biraju srpske neženje sa obronka Kopaonika, ali i dalje, od Beograda do Pirota. Iz takvih veza u poslednjih šest godina rodilo se oko 500 brakova, a Albanke ne kriju zadovoljstvo.

Crnogorci plaćaju hiljade evra za mlade Albanke, a kad vide ko su zapravo one, usledi šok! (VIDEO)

Jedna od njih je Mia, po koju je zbog nedostataka žena na selu došao Zoran Jovanović (45) iz Donjeg Stupnja.

- Bio je lep, a lep mi je i dan-danas. Lepo se slažemo. Ali šta znam, ovako mi se sviđao kao momak, a čula sam da dosta devojaka iz Albanije dolaze pa se udaju u Srbiji i da se dobro živi i čula sam da ste baš super, fini ljudi. Ako prihvatiš čoveka, moraš da prihvatiš sve što ima, i veru i porodicu. To znači prava ljubav - zaključuje ona za RTS.

Njen suprug ne krije da se plašio reakcija okoline, ali ga je pojava Mie u potpunosti očarala i uverila ga da mu je sopstvena sreća najvažnija.

Foto: RTS

- Godinu dana sam se mučio sam sa sobom, šta će da mi kaže ko, da li će da mi kaže nešto. Dolazi ona – sandale, šalvare.  Ja 120 kilograma, ona daj bože da je imala 50. Mi smo se tad videli, upoznali, dogovorili - priča Zoran Jovanović.

Foto: RTS

Da nema zamerku na saživot sa Albankom, najbolje potvrđuje činjenica da je njegovim stopama krenuo i mlađi brat Dragutin koji je za suprugu odabrao Mirjanu.

Jovanovići su tada napravili duplo slavlje, dva venčanja.

Foto: RTS

- Ne radimo mnogo, uglavnom čuvamo decu - navodi Mirjana.

Sličnu sudbinu odabrala je i mlada Flora, koja je došla u familiju Damjanović iz susedne Garevine.

- Drugarica mlađa od mene se udala tu, pa sam rekla: kako može ona da živi tu, mogu i ja - ispričala je nova snajka, dok njen muž Miroslav otkriva da su se pre stupanja u brak videli dva puta.

Foto: RTS

Interese albanskih mladi uglavnom zastupaju njihovi roditelji, braća, ujaci...

Opština sa reprezentativnim brojem mešovitih brakova između Srba i Albanki je Aleksandrovac. Ovde je u poslednjih 17 godina sklopljeno 25 brakova, iz kojih je rođeno između 30 i 40 dece.

Statistika kaže da razvoda nije bilo.

Video pogledajte ovde:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gradska posla

    9. avgust 2017 | 12:06

    Pa kad naše neće na selo. Neka žene Albanke i neka im radjaju srpski decu. I to je nešto. Manje njih u Albaniji više nas u Srbiji. A da će doći brat ili otac u Srbiju to je manje za verovati. Jer i mi bas nismo narod da se čovek ne plaši nas

  • Pixi

    9. avgust 2017 | 11:12

    Kad im ne bude odgovaralo , onda će otići po brata i oca, i ovi lepo uzeti svu zemlju i polako početi da naseljavaju Srbiju. A onda za koju godinu, biće i Albanski jezik zvaničan.

  • WTF

    9. avgust 2017 | 15:52

    Možemo mi da ne volimo Albance koliko hoćemo ali činjenica je da su Albanke (ili bar većina) patrijarhalno vaspitane, vredne i domaćice. Siguran sam da će ih one poštovati, kao i njihove roditelje. Sve je bolje nego da nam sela opuste. Svu sreću im želim kao i mnogo dece, a drugi neka slede njihov primer

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA