≫ 

Beograđanin Novak Mandić (32) otvorio je restoran usred Koreje: U Seulu obožavaju srpsku hranu, a evo koje jelo im je omiljeno (VIDEO)

Posle tri godine ovaj restoran je od male simpatične krčme prerastao u kultno mesto sa dobrom hranom, muzikom i atmosferom

  • 9

Pljeskavice i ćevapi sa roštilja, ajvar i šopska salata osvojili su Južnokorejce usred Seula. Za to je zaslužan Beograđanin Novak Mandić (32), koji je sa drugarima pre tri godine otvorio restoran "Beograd" sa srpskim specijalitetima i za samo nekoliko meseci naša hrana postala je hit među Korejcima!

Vratiš se u rodnu zemlju i požališ istog trena: Čuveni hrvatski kuvar neprijatno se iznenadio kada je došao kući na odmor (FOTO)

- Kafana "Beograd" je nastala iz naše želje i nostalgije za domaćom hranom i tipičnim srpskim ukusima. Svi smo radili u Južnoj Koreji i uželeli smo se da pojedemo nešto kao kod kuće. Ja sam već imao dva hostela u ovom delu Koreje i uz pomoć drugara otvorio sam ovaj restoran - priča za "Informer" Novak Mandić i otkriva da nije bilo lako ostvariti ovu ideju jer je Južna Koreja potpuno drugi svet u odnosu na nas.

Ali, ponosno ističe Mandić, posle tri godine ovaj restoran je od male simpatične krčme prerastao u kultno mesto sa dobrom hranom, muzikom i atmosferom. Korejci su oduševljeni srpskim specijalitetima, ali puno dolaze i stranci koji borave u Seulu.

On kaže da je najveći problem bio kako naći sastojke za spremanje srpskih gurmanluka sa roštilja. Ali je olakšavajuće bilo to što i Korejci u ishrani koriste junetinu i prasetinu kao i mi, pa sa kupovinom mesa nemaju problema.

Foto: Facebook/Belgrade Bar&Grill

- Šest meseci pre otvaranja restorana svi Srbi u Seulu dali su se u potragu za sastojcima, pošto su korejska ishrana i začini vrlo specifični i teško da bismo sa njima uspeli da napravimo klasične srpske specijalitete. Neke namirnice smo uspeli da nađemo, mnoge začine i ukuse smo sami morali da pravimo kombinacijom onoga što ovde možemo da nabavimo, a da je najpribližnije našem ukusu - kaže Mandić.

Vlasnik ove za Korejce i više nego specifične kafane hvali i sve zaposlene jer se trude da promovišu našu zemlju, pa gosti, osim domaće hrane, mogu da upoznaju i istoriju i lepote Srbije i Beograda.

Mnogima je posebno zanimljivo da slušaju našu muziku, koja je neizostavni deo provoda u ovoj kafani.

- Dolaze nam Srbi, stranci, ali najviše Korejci, koji su bukvalno poludeli za našom hranom. U "Beogradu" se najviše traži meso sa roštilja, ali i šopska salata i ajvar, kao i palačinke sa džemom. Korejci najčešće jedu mešano meso i ćevape sa domaćim hlebom koji sami pečemo. Oni praktično i nemaju hleb, pa im je i to omiljeno, i naručuju ga dodatno - priča Mandić.

Pogledajte sa kakvim oduševljenjem porodica iz Koreje jede u restoranu "Beograd": 

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jelena

    10. avgust 2017 | 11:38

    Bravo momak, samo napred! To je visestruka korist, em ti zaradjujes, em nasi ljudi uzivaju u ukusima svog kraja, em stranci upoznaju nasu zemlju u pozitivnom smeru! Svaka cast! Zelim ti jos sto takvih restorana da otvoris na teritoriji cele Koreje!

  • ?!

    10. avgust 2017 | 09:56

    Umreću a nisam znao da se u naše pljeskavice stavlja neki začin.

  • D&D

    10. avgust 2017 | 10:27

    Od kada je sopska salata nase nacionalno jelo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA