Nikoline lubenice žele svi: Preslatki dečačić je najbolja ispomoć mami i sestri i cela Kikinda ga obožava (FOTO)

Svaka pomoć je dobrodošla, neki ozbiljno rade, a neki su stasali tek za slikanje

  • 29

Tokom tropskih i vrelih dana najprodavanija voćka na kikindskoj pijaci jeste lubenica. Sočna, slatka, crvena, pa još ohlađena, najlepša je na tezgi kod Olivere Nemeš (12), mlade Kikinđanke koja vredno zarađuje za džeparac i pomaže majci tokom letnje sezone prodaje voća.

KING SAJZ LUBENICA: Ovo ČUDO je teško 265 kilograma i NE MOŽE da stane u KADAR (FOTO)

Posla u sezoni ima i previše. Zato je kao tu kao ispomoć često i Oliverin mlađi brat Nikola. Nju smo zatekli na tezgi, dok je mušteriji sekla parče slatke lubenice, uveravajući je da slađu i sočniju neće nigde pronaći.

- Trudim se da budem ljubazna, to je najbitnije u trgovini. Već treću godinu za redom pomažem mami kako bih joj olakšala posao na ovoj toploti. Odlučila sam da radim da bih naučila što bolje da računam, to mi je i praksa, a i volim ovaj posao, stalno nam dolaze mušterije i jako mi je zanimljivo - kaže nam ova vredna devojčica.

Foto: Telegraf

Olivera ističe da slobodnog vremena ima sasvim dovoljno:

- Kada završim smenu sa mamom, stignem da odem i na bazen, izađem sa drugaricama u šetnju i pročitam neku lepu knjigu. Najsrećnija sam kada nam prodaja ide dobro. Ovih dana, dok su visoke temperature, prodala sam veliku količinu lubenica i dinja - ispričala nam je Olja.

Foto: Telegraf

Oliverina majka, ponosna na ćerku koja pored prodaje lubenica uspeva i da joj pomogne u kućnim poslovima, kaže da je Olja primer dobrog deteta:

Foto: Telegraf

- Svakome bih poželela da ima ćerku kao što je naša Olja. Stigne ona sve, da ode na bazen, na letnji kamp, a verovali ili ne često nam skuva i ručak. Ona je jednostavno takva, voli sve da proba, da radi, radoznala je, a ovde sa nama vežba matematiku - ističe ponosna majka Eva.

Lubenice i dinje koje se nalaze na tezgi ove vredne porodice potiču iz Srema. Mnogi Kikinđani zadovoljni kvalitetom ovih voćki, svakodnevno dolaze na njihovu tezgu. Marija Stojanović svaki drugi dan kupuje lubenicu:

- Obožavamo lubenice, slatke su kao med, još kada je suprug i ja ohladimo, nema lepšeg osveženja u ovim vrelim danima. Olja je slatka i pametna devojčica, bilo bi lepo da se i druga deca ugledaju na nju.

Foto: Telegraf

Sočne lubenice ne samo da su se izdvojile svojim ukusom, one dominiraju i svojom veličinom, najmanja je od 5 kilograma, a postoje i one koje imaju više od 25 kilograma. Tako je i sa dinjama, medene su, velike i slatke do same kore.

Foto: Telegraf

- Nekada ostanemo po ceo dan na pijaci i taman krenemo kući, neko nas zaustavi. Zarada je sasvim zadovoljavajuća, posla ima ko želi da radi. Ne žalimo se, bitno je da pošteno radimo i zaradimo svoj dinar - kažu nam majka i ćerka koje su i na plus 40 stepeni nastavile vredno da prodaju lubenice.

(Dragana Ivanić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.

    12. avgust 2017 | 14:25

    Bravo,divna deco!

  • Maki

    12. avgust 2017 | 14:00

    Svaka čast!

  • Veki

    12. avgust 2017 | 16:17

    Poenta priče je da još ima normalne i vredne dece koja pomažu svojim roditeljima. I mi smo nekad poštovali i pomagali u kući. A ne danas po ceo dan deca na računarima i telefonima. Postaju nesposobni ljudi. A što su deca debela, pa smršaće!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA