≫ 

Leto se vraća brže nego što ste mislili: Evo kako stoji stvar s kišom u celoj zemlji - pratite vreme iz sata u sat! (FOTO)

Nakon kratkog predaha od ekstremnih vrućina, sutra se ponovo može očekivati sunčano i veoma toplo vreme

  • 7

Dugo očekivano zahlađenje napokon je pogodilo Srbiju, ali pad temperature neće biti aktuelan još mnogo - tek jedan dan. Nakon kratkog predaha od ekstremnih vrućina, sutra se ponovo može očekivati sunčano i veoma toplo vreme.

Lucifera sa "trona" smenjuju olujni, crni oblaci: Danas stiže zahlađenje, evo kada počinje kiša po gradovima širom Srbije (FOTO)

U Beogradu maksimalna temperatura danas iznosi 20 stepeni, dok je minimalna 13 stepeni. Prema prognozi vremena Accuweather, kiša se može očekivati samo u prepodnevnim satima.

Printskrin: accuweather.com

Novi Sad će u istom periodu prekriti oblaci, a temperatura će se kretati u intervalu od 14 do 22 stepena.

Printskrin: accuweather.com

Dalje na severu, u Subotici, očekuju se slične prilike. Tmurno jutro zameniće nešto sunčanije vreme u poslepodnevnim satima. Temperatura će iznositi između 13 i 22 stepena.

Printskrin: accuweather.com

Za razliku od pomenutih gradova, u Nišu će oblačnost ići pod ruku sa pljuskovima i grmljavinom i tokom večernjih sati. Temperatura će iznositi između 15 i 19 stepani C.

Printskrin: accuweather.com

Istok zemlje takođe će pogoditi hladnije vreme, posle jutarnje kiše doćiće do stabilizacije. U Zaječaru će biti od 14 do 19 stepeni, sa grmljavinom i u popodnevnim satima.

Printskrin: accuweather.com

Izuzetno hladno vreme za ovo doba godine očekuje se na Kopaoniku, gde temperatura neće preći 8 podeok na termometru.

Printskrin: accuweather.com

U Sjenici najniža temperatura ovog jutra iznosi 12, dok će najviša dostići 18 podeok. Pljuskovi, grmljavina i oblačno vreme očekuju se u toku čitavog dana.

Printskrin: accuweather.com

Tokom noći delimično razvedravanje, prvo u severnim i zapadnim krajevima, a potom u celoj zemlji. Tokom noći kompletan prestanak padavina u celoj zemlji. Već ujutru čekaju nas više temperature i vraća se pravo leto.

Izgledi vremena za narednih sedam dana:

Pretežno sunčano uz postepeni porast temperature, a u utorak i sredu uz lokalni razvoj oblačnosti ređa pojava popodnevnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u planinskim predelima.

Za dane vikenda promenljivo oblačno i malo svežije, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba

    13. avgust 2017 | 11:09

    Ovakvo leto nikom ne treba i nemoj da se vraca !

  • Vota

    13. avgust 2017 | 12:40

    Tako ti je kod nas Srba u mom selu se polovina moli Bogu da ne padne kisa to su oni sto su pokosili livade a nisu pokupili seno ili cekaju kombajn da pokupe zito a druga polovina kojoj je zito u ambar i seno spakovano mole se bogu da padne kisa.Sad vinogradu treba sunce a kukuruzu kisa svi cekaju od Boga i uvek ih nesto upropasti.jedne god velike padavine jedne susa a Morava im vekovima tece pored izgorelih i poplavljenih njiva.

  • Ceca

    13. avgust 2017 | 11:35

    Izgibosmo nadam se da nece biti onako zestoko.Ko moze da se raduje na +4o.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA