≫ 

Počeo je ludački toplotni vikend: Za 24 sata će temperatuta pasti za 10 stepeni i to nije sve! (FOTO)

Najveća temperaturna razlika očekuje se u Novom Sadu, od 37 stepeni u subotu do 23 stepena u nedelju

  • 0

Posle nekoliko dana lepog i sunčanog vremena i podnošljivih 30-tak stepeni, meteorolozi za drugi dan vikenda najavljuju pogoršanje vremena. 

Da li ćete biti uspešni u muvanju riba, zavisi od vremenske prognoze

Danas krajem dana i u toku noći na severu i zapadu, a u nedelju i u ostalim krajevima najavljuje se naoblačenje, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom uz osetan pad temperature i umeren i jak severozapadni vetar.

Promenljivo oblačno zadržaće se još nekoliko dana, pa se tako u ponedeljak u centralnim i južnim krajevima prognoziraju kiša i pljuskovi s grmljavinom, a od utorka je moguća pojava poslepodnevnih pljuskova sa grmljavinom u planinskim predelima.

Temperatura će postepeno da raste. Zbog ove velike temperaturne razlike, moguće su tegobe kod hroničnih bolesnika.

Beograd

Posle mestimično sunčane subote i najviše prognozirane dnevne temperature od 36 stepeni, u nedelju se u Beogradu očekuje samo 23 stepena, uz mogućnost kiše i oluje sa grmljavinom. OKo podneva u nedelju bi moglo da dođe do grmljavine, kao i u 18 i 19 sati, a od 22 sata očekuju se pljuskovi.

Printksin: accuweather.com

Novi Sad

I u Novom Sadu slično vreme kao u Beogradu. Posle subotnjih 37 stepeni u nedelju najviša dnevna samo 23 stepena, uz moguću kišu i oluju sa grmljavinom. Oko 10 sati moguća je grmljavina, a potom i oko 12, 16 i 19 sati.

Printksin: accuweather.com

Subotica

U nedelju će u Subotici biti samo 22 stepena uz kišu i oluju sa grmljavinom. Ceo dan će se smenjivati Sunce i oblaci, a očekuje se da oko 15 sati temperatura dostigne svoj maksimum.

Printksin: accuweather.com

Zaječar

Od subotnja 33 stepena i mestimično sunčano, u nedelju će u Zaječaru ostati toplo, za razliku od drugih delova zemlje. Očekuje se temperatura od 3o stepeni, ali uz moguće pljuskove i oluju sa grmljavinom.

Printksin: accuweather.com

Užice

Od 30 stepeni u subotu, Užičani će u nedelju potražiti topliju garderobu, jer će biti samo 20 stepeni, uz moguću kišu.

Printksin: accuweather.com

Čačak

Čačani će posle subotnjih 35 stepeni, u nedelju osetiti samo 9 stepeni nižu temperaturu. Najviša prognozirana je 26 stepeni, a tek je uveče, između 21 i 22 sata, moguća kiša.

Printksin: accuweather.com

(Telegraf.rs / Tanjug, accuweather.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA