≫ 

Stigao prvi poziv ženi za služenje vojnog roka: Pohvalila se na Fejsbuku, prijatelji je pitaju kad će ispraćaj (FOTO)

Koliko može da se vidi iz komentara ispod njene objave, ona jedva čeka da ode na služenje vojnog roka

  • 17

M. V. (25) iz šabačkog sela Slepčević dobila je poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka. Ona bi trebalo da se javi 1. septembra u vojnu poštu u Valjevu.

Dajte mi 6 žena sa šaltera iz opštine i Kosovo će opet biti naše: Najbolje fore na račun dama u vojsci koje čitamo ovih dana

Koliko može da se vidi iz komentara ispode njene objave na Fejsbuku, ona jedva čeka da ode na služenje vojnog roka. S tim u vezi, jedan od njenih prijatelja hteo je da zna kada će  praviti ispraćaj.

Foto: Facebook

Da umirimo sve pripadnice nežnijeg pola, neće sve dame ispod 50 godina dobijati poziv za služenje vojnog roka. Plan koji je izneo ministar odbrane Aleksandar Vulin protumačen je, naime, kao uvođenje vojne obaveze i za žene.

Ali, na radost većine, ne radi se o obuci civila već rezervista koji su služili vojsku.

Obuka, vojna obaveza i služenje vojnog roka - su različite kategorije koje se često mešaju u javnosti. U središtu poslednjih inicijativa nije služenje vojske, već neka vrsta uvođenja obuke stanovništva kroz proces obrazovanja i rad sa rezervistima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA