Muž je cepao drva, a ona mu je zapretila da će sekirom da ga iseče kao krastavac! Najneverovatnije prijave iz Prokuplja

Najneverovatniji slučaj je baš taj kada je žena iz sela u okolini Prokuplja optužila svog ljubavnika

  • 2

Da je novi Zakon kojim se sprečava nasilje u porodici ostavio prostora za razne prijave, pokazuju i primeri u Prokuplju.

Porodično nasilje nije samo šamar, već i uskraćivanje novca

Tako je na primer ljubavnica tužila ljubavnika za nasilje, muškarac ženu jer je bacila saksiju sa cvećem, a među 85 lica koja su prijavljena za nasilje čak je 11 žena!

- Najneverovatniji slučaj je baš taj kada je žena iz sela u okolini Prokuplja optužila svog ljubavnika koji je takođe iz okolnog sela da je maltretira.

- U svojoj odbrani čovek je naveo da joj je bilo dobro kada joj je u Prokuplju kod Kineza kupovao šminku. Ovaj slučaj se desio nedavno i svi još uvek prepričavaju - kazala nam je osoba dobro upućena u istragu.

Na kraju se sve završilo na tom saslušanju, jer ni jednom nije odgovaralo da slučaj ide dalje s obzirom da imaju porodice.

Među onima koji su optuženi za nasilje u porodici, čak je 11 žena, što pokazuje da su se i muškarci "okuražili“ i prijavljuju ih za nasilje.

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Tako je B.M. iz Prokuplja prijavio suprug jer ga je par puta ošamarila, a fizički je i I. M. napala i tukla svog nevenčanog supruga M.D iz Žitorađe.

Ima i prijava da muškarca da ga prati i upada mu u kuću bivša žena, kao i prijava protiv Lj. V. koja je u nastupu besa sa terase bacila saksiju sa cvećem. I bivše žene su agesivne, pa je tako prijavljena C. E. koja je kada je videla svog bivšeg supruga sa novom ženom, prišla im i udarila ga pesnicom u glavu.

Ipak, najzanimljiviji je slučaj Z. A. iz sela u okolini Žitorađe koja je prišla svom suprugu dok je cepao drva i rekla mu da prestane to da radi, jer će sekirom da ga iseče kao krastavac.

Tada se umešala i svekrva da brani sina i Z.A. je prijavljena za nasilje u porodici i izrečena joj je mera privremenog udaljenja.

Kako nam je potvrđeno u Osnovnom tužilaštvu u Prokuplju koje pokriva tri opštine: Prokuplje, Žitorađu i Merošinu, prijave su svakodnevne.

- Od 85 lica kojima je poolicija izrekla mere po novom Zakonu Osnovno tužilaštvo je protiv 56 lica dalo predlog sudu za produženje mere, a sud je usvojio 53 predloga.

- To su podaci koji se odnose na period od početka primene Zakona, odnosno od 1. juna ove godine - kazao nam je portparol Osnovnog tužilaštva u Prokuplju Boro Zečević.

Od svih prijavljenih slučajeva najviše je onih među supružnicima, a ako govorimo o sredinama, prednjače seoske sredine.

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    19. avgust 2017 | 18:29

    Hi,hi,hi,hi,ha,ha,ha,ha,ho,hoho,ho,novi zakon,obicno glupiranje.Prvo bi pederikus Vucic trebalo da odlezi par godinica,zbog nasilja u porodici jer je svoju jebacicu toliko umlatio da je jadnica trudna pobacila dete.O kakvim mi to zakonima diskutuijemo?

  • Matematika

    20. avgust 2017 | 05:28

    Tooooooo, narodna milicijo, samo cvrsta ruka, Ruzo!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA