EKSKLUZIVNO, GORAN VESIĆ: Ja sam patriota i sin oficira JNA! Evo dokaza da sam služio vojsku (FOTO)

Čitav vojni rok odslužio sam 1988/89 i to u Somboru, Zagrebu i Zemunu i na to sam ponosan. Nikada u životu nisam pravnosnažno osuđen za bio koje delo i tužiću svakog ko tvrdi drugačije

  • 9

Povodom tvrdnje pojedinih medija ”da je zbog neodazivanja na vojni poziv 1999. godine osuđen na dve godine zatvora” oglasio se Goran Vesić. Gradski menadžer Beograda navodi da je šokiran pričama da je izbegavao vojni poziv, a svoj tvrdnje dokazao je na najjednostavniji način - fotografijama iz vojske.

Evo da li će zaista sve žene ići na vojnu obuku: Konačan odgovor najzad otkriven!

Goran Vesić posetio malog Farhada Norija, humanog umetnika iz Centra za azil (FOTO)

- Želim jasno da istaknem da nikada u životu nisam pravnosnažno osuđen za bio koje delo, kaže Vesić, i dodaje: - Ja sam kao patriota i sin oficira JNA, čitav vojni rok odslužio 1988/89 i to u Somboru, Zagrebu i Zemunu i na to sam ponosan. Farsa kojom se neki danas bave, tvrdeći da sam izbegavao vojne obaveze podseća na istu farsu iz 1999. godine kada se Mira Marković, posle agresije NATO, obračunavala političkim neistomišljenicima među kojima sam bio i ja.

Foto: Privatna arhiva

Vesić dalje navodi šta se dešavalo tog zlokobnog proleća 1999:

- Nisam se krio ni 21. aprila 1999. sam kao odbornik bio na ratnoj sednici Skupštine grada Beograda. Tek krajem maja posle ozbiljnih upozorenja da nisam bezbedan zajedno sa Zoranom Đinđićem proveo sam neko vreme u Crnoj Gori. Tada su se tako proganjali politički protivnici. Posle tog rata nisam uživao zaštitu, pa sam bio progonjen kao i drugi Miloševićevi protivnici. Najgore političke intrige su se u leto 1999. godine dešavale sa političkim neistomišljenicima. Đinđiću su takođe izmisli posle rata lažni vojni poziv na koji se navodno nije odazvao. Da budem jasan, nikada nisam počinio nijedno krivično delo, pa samim tim nisam ni pravnosnažno osuđen, što je je lako proverivo, jer o tome postoje zvanične državne evidencije. 
S obzirom da je Srbija pravna država ja ću podneti tužbu za klevetu svih koji budu tvrdili suprotno od ovoga. Ja nemam dve zemlje i veoma mi je stalo da se utvrdi istina, zaključuje gradski menadžer.

Foto: Beoinfo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavica

    20. avgust 2017 | 10:28

    Deca komunizma!

  • Aleksandar

    20. avgust 2017 | 11:15

    Desetar hm sve mi je jasno...

  • Katolik- Bosanac

    20. avgust 2017 | 10:52

    Zaboravi rec ? Ponosim se onim JNA koju sam sluzio i onom drugarstvu medju nama kad se nije pitalo ko si ni odakle si.?Vjecno u mojoj dusi i sjecanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA