Vulin otkrio kada će tačno stići ruski lovački AVIONI I TEKNKOVI

Ministar odbrane je ponovio da je Srbija vojno neutralna i da to razumeju i Rusija i NATO

  • 19

Sve ide po polanu, migovi iz Rusije će u Srbiju stići do kraja godine, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Zavod "Moma" spreman za ruske MIG-ove: Srpsko vojno vazduhoplovstvo će ponovo uzleteti

ONI ĆE ČUVATI NAŠE NEBO: Vučić obišao nove srpske "migove" (FOTO)

- Dugo očekivani migovi stižu do kraja godine. Kad kažem dugo očekivani ne mislim na period od prethodnih šest meseci kada je isporuka dogovorena, već na to da se decenijama nismo naoružavali - rekao je Vulin za TV Pink.

On je podsetio da je Aleksandar Vučić bio prvi ministar odbrane koji je posle dužeg vremena počeo da naoružava armiju.

- Niko nije za rat, od svih ratova Srbi samo u Krimskom ratu nisu učestvovali. Nijedna armija u svetu se ne priprema za mir već za rat, za ono najstrašnije. Ne očekujte od vojske da bude mirotvoračka, ona mora da bude spremna za rat - rekao je Vulin.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

Ministar je istakao da bez migova i tenkova nema mira, jer vojska služi da odvrati potenicijalnog napadača i nekog ko Srbiji hoće da nametne sukob.

Vulin je ponovio da je Srbija vojno neutralna i da to razumeju i Rusija i NATO.

- Politika neutralnosti je politika hrabre zemlje, a ne izbegavanja problema. Mi ćemo sami odlučivati o prijateljima i neprijateljima. Drugi mogu da se pozovu na saveze u slučaju problema, mi sami moramo da branimo zemlju, i stojimo iza svojih odluka - naglasio je Vulin.

Govoreći o razvoju odbrambene industrije, ministar je istakao da trenutno postoji velika tražnja na svetskom tržištu, pre svega za municiju i da tu priliku treba iskoristi i ulagati u taj sektor. Vulin je ukazao da će zakonom, ukoliko prođe skupštinsku proceduru, do kraja godine biti omogućeno ulaganje do nivoa od 49 odsto stranog kapitala, kako bi imali bolje tehnologije, razvijali se, otvorili i neka nova tržišta.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

- Na taj način bi pomogli razvoj, ali bi sačuvali i kontrolu na tržištu- rekao je Vulin i dodao da će do kraja godine biti 968 novih porofesionalnih vojnika i još 46 oficira.

Prema njegovim recima, do kraja godine vojnici, kao i ceo bezbednosni sektor mogu očekivati povećanje zarade.

- Stambeno pitanje je veliki problem, jer je jako teško sa vojnom platom kupiti stan ako vam država ne pomogne -  rekao je Vulin, istakavši da Srbija želi jaku i zadovoljnu vojsku.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    20. avgust 2017 | 13:11

    Samo nije rekao do kraja koje godine

  • Bulidža

    20. avgust 2017 | 13:24

    Zar nisu trebali stići do kraja prošle godine, pa do 24. marta, pa do Vidovdana... Pre više od godinu dana se pričalo da su avioni ispravni i da će se remontovati u Srbiji. Čak su se i slikali u njima. Rusi nas ucenjuju sa ta 6 krš aviona, i još za to da platimo oko 180 miliona (MILIONA) evra. Mislim da bi se Srbija trebala zahvaliti i odbiti ovaj kobajagi poklon. Pa Rusi se šepure po Srbiji, ucenjuju, ostvaruju svoje interese preko nas i šta sve ne za poklon koji trebamo platiti 180 000 000 evra. Ko ke ovde lud ?

  • ZIVOJIN

    20. avgust 2017 | 14:10

    E lepo su rekli. Dolaze MIGOVI, es trista, BUK DVA, 70 TENKOVA A JA TO NISTA NEVIDIM.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA