Vreme je za ŠLJIVIJADU: Celo Blace miriše na omiljeno srpsko voće

„Dani šljive“ će početi obraćanjem predsednika opštine Zorana Jozića koji je ujedno i predsednik Organizacionog odbora manifestacije

  • 0

Sajmom poljoprivredne tehnike i mehanizacije počela je ovogodišwa petnaesta po redu blačka šljivijada, a svečano će biti otvorena večeras u 20 sati. Ova najpoznatija voćarska sajamska priredba u Srbiji okupiće veliki broj gostiju i izlagača iz zemlje i inostranstva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio Sajam šljiva

Pored domaćih proizvođača, gosti Opštine Blace biće mnogobrojne delegacije iz Hrvatske, Slovenije, BiH.

Očekuje se i dolazak predstavnika međunarodnih organizacija, kao i brojnih akreditiranih ambasadora u Srbiji te predstavnika državne i lokalne vlasti, prenosi Služba za informisanje Opštine Blace.

„Dani šljive“ će početi obraćanjem predsednika opštine Zorana Jozića koji je ujedno i predsednik Organizacionog odbora manifestacije .

- I ove godine dodelićemo nagrade za kvalitet rakije, najboljeg mladog voćara, najbolji šljivik. U toku manifestacije planirana su i predavanja za mlade iz oblasti omladinskog turizma, korišćenja društvenih medija za promociju destinacije, a biće predavanja i iz oblasti poljoprivrede, sa akcentom na tehnologiju gajenja šljive - rekao je Jozić.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ovog prvog dana za sam kraj obezbeđen je koncert na kojem će nastupiti „Leksington bend“ . I naredna dva dana tokom manifestacije organizovan je celodnevni program. U subotu uveče nastupaju „Legende“ i Halid Bešlić, a u nedelju „Crvena jabuka“ kojom se i zatvara manifestacija.

(B. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA