Blace dobilo aerodrom: Sada je jedina opština u Toplici koja ima pistu (FOTO)

Za to što Blace ima aerodrom „kriv“ je Rade Timotijević (57) , koji je sa sinom Draganom rešio da otvori aero-klub i kupi avion

  • 5

Ovogodišnju manifestaciju „Dani šlјive“ u Blacu obeležilo je i otvaranje aerodroma u selu Lazarevac. Na aeromitingu je bilo 40 letelica a više od 1. 500 Blačana prisustvovalo je manifestaciji. Tako je ova opština postala jedina u Toplici koja se može pohvaliti pistom za manje avione i letelice.

Ako putujete na ovu atraktivnu destinaciju, trebalo bi da znate da radnici na aerodromu štrajkuju!

Foto: Telegraf

Za to što Blace ima aerodrom „kriv“ je Rade Timotijević (57) , koji je sa sinom Draganom rešio da otvori aero-klub i kupi avion. On je dugogodišnji privatnik.

- Od malena sam se divio avionima, jer priznaćete izgledaju nestvarno. Godinama sam radio, prešao u privatni posao i došlo je vreme da ispunim tu želјu. Sin i ja smo prošli kompletnu obuku, koja je izuzetno teška i rigorozna, ali kada se nešto voli, prepreka nema. Onda smo zahvalјujući lokalnoj samoupravi uspeli da dobijemo dozvole za aerodrom i evo danas smo ovde - ponosno kaže Rade.

Foto: Telegraf

On dodaje da je kupio za potrebe kluba i ultra laki avion domaće proizvodnje „sila 450 c“ i da očekuje da će mnogi Blačani i Topličani biti deo ove priče.

Za sada pomoć oko organizacije i sprovođenja u delo celokupnog projekta Timotijeviću daje aero-klub „Mihajlo Živić“ iz Kruševca. Predstavnik tog kluba Aca Đorđević kaže da je za ovu sredinu koja je orjentisana na polјoprivredu ovaj aerodrom izuzetno važan.

Foto: Telegraf

- Nije samo važan za polјoprivredu, već i za turizam. Ipak njegov najveći značaj je što će mlade lјude da okrene sportu i zdravom životu - naglasio je Đorđević.

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    27. avgust 2017 | 16:20

    A to sto ljudi rade kod njega za po 15000 din i to neprijavljeni sta cemo?jeli drzavo?

  • Dejan

    27. avgust 2017 | 15:20

    Za ovu sredinu koja je orijentisana poljoprivredom ovaj aerodrom je vrlo znacajan....obicna livada

  • Mladen

    27. avgust 2017 | 13:45

    Bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA