Promena radnog vremena kafića u Pančevu (VIDEO)

Povišena buka spada u jedan od faktora zagađenja životne sredine. Više godina unazad vrši se redovni monitoring buke

  • 2

Novom odlukom o akustičkim zonama u Pančevu, noćni barovi i diskoteke više neće moći da rade u stambeno-poslovnim objektima. Takođe, bašte će moći da rade do 23 sata odnosno do ponoći kada se izvodi neki muzički program, prenosi RTV Pančevo.

Zbog ove luksuzne jahte, ceo Jadran ne može da spava: Vredi 100 miliona dolara, a na njoj se svakodnevno organizuju bahate žurke!

Grad Pančevo je prvi put Odluku o određivanju akustičkih zona usvojio 2015. godine. Još tada grad je podeljen u 11 akustičkih celina, a u okviru svake od njih izdvaja se do šest akustičkih zona. Nova gradska odluka, izmene donosi u merama zaštite od buke u tim zonama kaže Milan Glumac, iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

- Kada su u pitanju ugostiteljski objekti sa kojima inspekcija najviše ima problema, određeno je novim nacrtom da neke vrste ugostiteljskih objekata neće moći da obavljaju delatnost u stambeno-poslovnim objektima. Radi se o noćnim klubovima i diskotekama. Potvrđeno je da je ograničen rad u baštama do 23 sata, odnosno 24 - rekao je Milan Glumac.

Akustične celine su precizno određene na osnovu Plana generalne regulacije, a u sklopu svake celine moguće je da bude do šest akustičkih zona u kojima su dovoljeni različiti granični nivoi buke i to se određuje na osnovu sadržaja u tim zonama. Normalno je da nije isti nivo buke u čisto stambenoj zoni i zoni za rekreaciju ili industrijskoj, kaže Glumac.

- Industrijska zona je zona u kojoj se mogu izvoditi industrijske ili poslovne aktivnosti i proizvodnja. U toj zoni nisu određene praktično granične vrednosti. One su ograničene graničnom vrednošću zone sa kojom se graniči - napomenuo je Glumac.

Povišena buka spada u jedan od faktora zagađenja životne sredine. Više godina unazad vrši se redovni monitoring buke i ona se meri na 41 mernom mestu, piše rtvpancevo.rs.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrvica

    27. avgust 2017 | 17:47

    Mogli bi da zabrane ovo zagadjenje, a muzika se i necuje u pancevu jel i nema nista ko selo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA