Đaci u Srbiji dobijaju dodatak uz udžbenik na bosanskom jeziku: U pitanju su 43 knjige!

Ministarstvo je saopštilo da će se objedinjeni dodaci na bosanskom jeziku štampati pojedinačno, kao dodatak uz udžbenik

  • 4

Ministar prosvete Mladen Šarčević i direktor JP Zavoda za udžbenike Dragoljub Kojičić potpisali su sa predstavnikom Bošnjačkog nacionalnog veća Esadom Dudžom Aneks 2 Memoranduma o saradnji u oblasti izdavanja udžbenika na bosanskom jeziku.

Neće svi đaci od 1. septembra nositi uniforme! Evo od čega to zavisi

Aneks 2 Memoranduma predviđa da će se dodaci uz udžbenike na bosanskom jeziku štampati odvojeno za svaki predmet, a posle dobijanja odobrenja od nadležnog resora.

Do sada su, naime, dodaci štampani objedinjeno za više predmeta, što je značajno usporavalo ovaj proces, te se očekuje da će on biti značajno ubrzaniji.

Ministarstvo je saopštilo da su strane potpisnice saglasne da se objedinjeni dodaci na bosanskom jeziku štampaju pojedinačno, kao dodatak uz udžbenik, posle dobijanja rešenja o odobravanju od Ministarstva.

Foto: Tanjug

Potpisivanje Memoranduma i Aneksa 1 o saradnji u oblasti izdavanja udžbenika na bosanskom jeziku i pismu, tokom 2016. godine obezbeđeno je štampanje nedostajućih udžbenika na ovom manjinskom jeziku.

Ovim ugovorom planirano je štampanje ukupno 43 udžbenika. Memorandumom je planirano osam objedinjenih dodataka, koji do sada nisu mogli biti štampani, jer nisu dobili potrebno odobrenje Ministarstva zbog neispunjenih standarda kvaliteta udžbenika.

Potpisivanjem Aneksa 2 Memoranduma o saradnji u oblasti izdavanja udžbenika na bosanskom jeziku i pismu odobriće se 24 dodatka udžbenicima na bosanskom jeziku za osnovnu školu, od kojih će u proceduru štampanja ići odmah četiri dodatka - tri za muzičku kulturu (za 1 i 2 razred i 4 razred) i jedan dodatak za Prirodu i društvo za treći razred osnovne škole.

Ostali dodaci će biti dostavljeni Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na ponovno odobravanje po ubrzanoj proceduri, kao pojedinačni dodaci, što će ubrzati proces štamšanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nibrS

    28. avgust 2017 | 16:52

    Bože,šta je to sa vama u Srbiji? Kakav bosanski jezik,koja nebuloza...

  • MBozic

    28. avgust 2017 | 16:38

    Bosanski jezik???

  • R.Srpska

    28. avgust 2017 | 22:11

    1904 ligvinisti u Srbiji su uveli da je sluzbeni jezik ekavica. Od tad prisvajaju nas jezik kao svoj bez problema!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA