Vozači žele da se ova pravila što pre promene: Sulude odredbe koje izluđuju sve za volanom!

Vozače posebno iritiraju ograničenje brzine i svetlosna signalizacija za kojom, često, nema potrebe

  • 55

Ne postoji stvar koja vozače u saobraćaju ne nervira, a najviše ih iritiraju pojedina pravila koja moraju da poštuju, a koja se svako malo menjaju.

Prvi saznajte koji prekršaji u novom zakonu o saobraćaju će se kažnjavati sa 120.000 dinara

Više nećete moći ni pivo da popijete: Menjaju zakon, smanjuju granicu za pijanstvo

Izmene i dopune Zakona o bezbednosti u saobraćaju, tek donose niz novih prekršaja i pooštrenih kazni na koje će vozači morati da se naviknu.

Ipak, postoje ona pravila koja su uvek tu i koja konstatno nerviraju vozače. Jedno od njih je svakako zabrana preticanja preko pune linije koja će novim Zakonom o bezbednosti u saobraćaju biti omogućena sporim vozilima.

Međutim, ima stvari kojih se ni ovog puta ovaj dokument neće dotaći, a to su ograničenje i svetlosna signalizacija.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović, naime, kaže za Telegraf.rs da vozače posebno iritiraju i ograničenje brzine, i svetlosna signalizacija za kojom, često, nema potrebe na putu.  

Foto: Facebook/Nikola Dojčinović

- Vozačima su posebno iritantna ograničenja. Međutim, tu nije problem u Zakonu o bezbednosti saabraćaja već u projektantima koji stavljaju nepotrebno mala ograničenja na mestima na kojima im nije mesto - kaže Okanović i dodaje da su projektanti krivi i za pune linije gde im nije mesto:

- Oni imaju licencu da projektuju a za to ne snose nikakvu odgovornost.

Živce vozačima pomera i svetlosna signalizacija.

Foto: Telegraf

- Irirtira ih stavljanje svetlosne signalizacije kao upozorenje da su radovi na putu a radova nigde nema - ističe Okanović.

A, sudeći po pričama vozača, kada je reč o kolegama u saobraćaju, najviše ih nerviraju oni koji nikada ne daju migavac, oni koji zaslepljuju nepodešenim farovima, zatim oni koji se vuku levom trakom auto-putu koja inače služi za preticanje, oni koji zauzimaju dva parking mesta kao i oni koji stanu na pumpu da sipaju gorivo, a onda razgledaju časopise, misle se šta još da kupe...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    29. avgust 2017 | 20:17

    Iritiraju me nepodešeni farovi, mislim da to mora pod hitno da se menja jer nijadan stranac nema nepodešene farove, niti auto koji dolazi iz uvoza, već samo naši tako voze. Posebno je glupo to jer svski tehnički pregled ima aparat za podešavanje i kod mnogih je podešavanje besplatno. Samo je problem što policija ne kažnjava.

  • Iz naroda

    29. avgust 2017 | 21:08

    Na tehnickom vec nekoliko godina mi niko ne kontrolise farove, a to je generalno problem svuda, ubise nas visokim farovima! Molim nadlezne ili bilo koga ko ovo cita da skrene paznju ili donese neki pravilnik kojim ce se rigoroznije kontrolisati farovi na tehnickom pregledu.

  • Srbenda

    29. avgust 2017 | 20:50

    Mi moramo u svemu biti rigorozniji od svih,kad smo i Svajcarce presli znak je da smo preterali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA