Curi rok za legalizaciju oružja: Za tri meseca policiji predato 350 komada

U poslednjih godinu i po dana bile su dve lagalizacije

  • 3

Građani imaju još mesec dana da legalizuju oružje koje ilegalno poseduju, a od početka juna do danas predato je 350 komada raznih vrsta oružja, 100 bombi i raznih eksplozivnih sredstava i oko 25. 000 komada različitih vrsta municije, kaže načelnica Uprave za upravne poslove MUP-a Zorica Lončar Kasalica.

Ukoliko imate oružje, morate ga prijaviti: Za to je određen rok, evo i do kada

AKO NISTE LEGALIZOVALI SVOJE ORUŽJE, kazne su od 2017. godine DRAKONSKE

Ona je naglasila da su građani u prethodnom periodu predavali automatsko i poluatomatsko oružje, bombe, a da je najveći odziv bio u gradovima koji imaju najviše stanovnika - Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

- Građani mogu sami da izaberu da li će da ponesu oružje i bezbedno da predaju policijskoj stanici, ali mogu da opozovu telefonski najbližu stanicu i policija će da dođe i preuzme oružje - rekla je Lončar Kasalica za RTS.

Upitana da li je rezultat mogao biti bolji ona je rekla da je svaki rezultat kada je u pitanju nedozvoljeno i neovlašćenio držanje oružja dobar, jer je važno da se oružje skloni sa ulice.

Pojašnjava da je MUP još jednom dao priliku građanima da mogu na bezbedan način da predaju oružju ili da zatraže legalizuju, te da u tom periodu nema krivične odgovornosti i nisu u obavezi da dokazuju poreklo oružja.

Pritnskrin: Twitter/Policía Nacional

U poslednjih godinu i po dana, podseća, bile su dve lagalizacije i u njima je predato oko 10.000 komada oružje i više od 200.000 komada municije.

- Od juna je podneto 100 zahteva za legalizaciju oružja. Legalizovati se može samo oružje za ličnu bezbednost to su pištolji i revolveri, lovačko oružje i sportsko oružje - zaključila je ona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zak

    1. septembar 2017 | 00:18

    Ne predajte nista! Konzerviraje sa dosta ulja, umotajte i zazidajte u zid ili gde god! Na zalost, nikad se ne zna kad ce morati opet da se brani kucni prag! To nam smisljeno rade...

  • Dend

    31. avgust 2017 | 16:21

    Ko je lud da predaje oruzje kad kriminaci imaju "veca" prava od gradjana ! Toma Fila je jednom rekao svojoj supruzi - "lakse cu ti izvuci iz zatvora nego sa groblja " pa sad vi vidite !

  • Gile

    1. septembar 2017 | 02:25

    Niko nije blesav da ide po lekarskim pregledima,da ga tamo neki psihici maltretiraju,posto su oni vidoviti i sve znaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA