Sve počinje od sveske i olovke: Comtrade i Tesla obradovali đake prvake (VIDEO) (FOTO)

Kompletan projekat je finansirao brend Tesla, uz logističku podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije

  • 0

Kompanija Comtrade Distribution i brend Tesla prvog dana septembra obradovali su đake prvake svih škola u Srbiji.

Comtrade predstavio još jedan odličan Tesla smartfon po pristupačnoj ceni (FOTO)

Kompanija Comtrade Distribution i brend Tesla pokrenuli su inicijativu za donaciju 70.000 svesaka, u kompletu sa grafitnim olovkama, učenicama i učenicima prvog razreda svih škola u Srbiji.

U želji da obraduju sve đake-prvake i učine im prve školske dane što bezbrižnijim i lakšim, obezbedili su da ih pokloni čekaju u školskim klupama od 1. septembra.

Foto: Telegraf

Kompletan projekat finansirao je brend Tesla, uz logističku podršku Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Jedna od škola u kojoj su podeljeni đački kompleti bila je, u potpunosti obnovljena, OŠ „Mića Stojković” u Dražnju, koja je pre tri godine izgorela u požaru. Gradonačelnik Siniša Mali je tom prilikom poručio da je nova zgrada škole u Dražnju simbol promena i vrednosti za koje se bore svi u Beogradu, a prvacima poželeo srećan polazak u školu i mnogo lepih trenutaka.

Događaju je prisustvovao i gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Gradonačelnik je istakao da se nijednog trenutka nije dvoumio kada se postavljalo pitanje gde će i na koji način biti obeležen početak školske godine.

Foto: Beoinfo

– Pre tri godine ova škola je bila uništena u požaru, bio sam tada ovde i obećali smo potpunu rekonstrukciju. Danas, na sreću svih đaka koji je pohađaju, ova škola predstavlja pravi primer kako bi škole u Beogradu trebalo da izgledaju. Želimo da svaki đak u našem gradu ima u potpunosti odgovarajuće okruženje za učenje, pohađanje nastave ili provođenje slobodnog vremena. Na taj način želimo da ih motivišemo da budu dobri đaci, da završe obrazovanje I potom potraže egzistenciju u svojoj zemlji – rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, OŠ „Mića Stojković” samo je jedna od škola koje su obnovljane tokom leta. Potrošeno je oko 100 miliona dinara, naveo je Mali, na rekonstrukciju i sanaciju oko 90 škola na teritoriji Beograda.

– To je pokazatelj naše posvećenosti cilju, a to je sređivanje škola i okruženja u kojem deca provode veliki deo vremena. Veoma sam srećan zbog činjenice da je u Beogradu ove godine 600 đaka prvaka više nego prošle godine. To je nešto za šta se borimo, želimo da ih bude što više svake godine, a mi ćemo dati sve od sebe da im obezbedimo pravo okruženje u kojem će ostvariti svoje pravo na školovanje – dodao je gradonačelnik.

Pogledajte kako je izgledalo pripremanje poklona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA