Sva prekoračenja na auto-putu padaju u vodu: Kazne tek od ponedeljka, ali samo na jednoj deonici

U početku će se procesuirati najpre oni vozače koji su učinili najveća prekoračenja

  • 14

Kazne za prekoračenu prosečnu brzinu na auto-putu počeće u ponedeljak, a policija je apsolutno spremna za početak kažnjavanja rekao je danas direktor policije Vladimir Rebić. On je naveo da će kažnjavnje u ponedeljak početi na prvoj deonici.

Policajci ipak neće biti na auto-putu da pišu kazne od 1. septembra: Ali to ne znači da ih nećete dobiti, evo kako će biti uručene!

Sve kazne koje će vozači dobijati od 1. septembra: U petak počinje primenjivanje rigoroznijih mera

- Vozači treba da budu svesni da se ograničenja moraju poštovati i da se ne isplati žuriti negde, jer će ih na ovaj ili onaj način stići zaslužena kazna - rekao je Rebić novinarima nakon saobraćajno-obrazovnog časa "Pažljivko" u Osnovnoj školi "Pavle Savić".

Policija je, kaže njen direktor, zahvaljujući dobroj saradnji sa JP "Putevi Srbije", uspela da postojeće resurse tog preduzeća iskoristi da pribavi potrebne podatke, a to su vreme ulaska na određenu naplatnu rampu i vreme izlaska.

- Taj put smo izmerili, pređeni put se deli sa vremenom, imamo jasan pokazatelj kolika je prosečna brzina i mi ćemo praktično od ponedeljka te podatke pribavljati od ''Puteva Srbije'' i dostavljati ih na kućne adrese građana, a kada se radi o stranim državljanima, oni će se na licu mesta zaustavljati, saopštavaće im se prekršaj i u skladu sa učinjenim prekoračenjem voditi prekršajni postupak ili izricanje novčane kazne na licu mesta - kaže Rebić.

Printskin: Youtube/mixchannel

Podseća da za to postoji zakonsko ovlašćenje, još od 2009. godien kada je donet Zakon o bezbednosti saobraćaja, koji predviđa i mogućnost merenja prosečne, odnosno srednje brzine.

Činjenica je, iznosi Rebić, da se u Srbiji godišnje otkrije oko milion prekršaja, kao i da su "naravno svi svesni da ih ima mnogo više" i da saobraćajna policija u tom smislu pokušava da sankcioniše najteže prekršaje, koji doprinose većem stradanju.

Foto: Pixabay

- Tako ćemo raditi i u slučajevima prekoračenja srednje brzine. Što se tiče povećanja ograničenja brzine, mi sada moramo poštovati važeće propise, koji kažu da je dozvoljena brzina na autoputu 120 km/h. Svakako ćemo u prvom trenutku procesuirati najpre one vozače koji su učinili najveća prekoračenja. To činimo i na drugim mestima gde merimo brzinu - rekao je Rebić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    1. septembar 2017 | 13:21

    Bolje se pobrinite za veće prosečne plate, nego što kaznjavate zbog prosečne brzine.

  • brana

    1. septembar 2017 | 13:04

    A prva deonica je?

  • Johan

    1. septembar 2017 | 13:23

    Otimacin od naroda vocinje uveliko koce izdrzati ove nareze gori su od turaka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA