Turci su najbahatiji vozači kroz Srbiju: Ovaj je vozio rekordnom brzinom od 224 km/h, sad mu sledi ozbiljna kazna

On je odmah odveden u pritvor

  • 42

Akcija kažnjavanja vozača koji su prekoračili dozvoljenu prosečnu brzinu kretanja od 120 kilometara na sat na auto-putevima kroz Srbiju, urodila je plodom - napisano je preko 1.000 saobraćajnih kazni, od kojih je 7o odsto adresirano na strance.

Leteli na auto-putu 160 na sat, pa ih sačekala policija: Foto-priča sa velike akcije merenja brzine na naplatnim rampama

Kako kažu iz Uprave saobraćajne policije, rekorder je Turčin iz Nemačke, koji je juče kod Niša vozio BMW čak 224 km/h, zbog čega je odmah odveden u pritvor.

- Turčin iz Nemačke je svojim BMW-om protutnjao kroz Srbiju vozeći neverovatna 224 km/h. Odmah je zaustavljen kod Niša, prosleđen u pritvor i predat sudiji za prekršaje. Po zakonu, platiće i kaznu između 100.000 i 120.000 dinara i ostaće bez dozvole minimalno osam meseci.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Nadamo se da će se o ovim merama srpske saobraćajne policije pročuti i van zemlje i da će stranci ubuduće dva puta razmisliti da li će divljati kolima kroz našu zemlju. Jer naš prvenstveni cilj nije kažnjavanje, već povećanje bezbednosti na srpskim autoputevima - rekli su iz Saobraćajne policije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Inače, oni su strance sankcionisali na osnovu izmerene prosečne brzine između naplatnih rampi Šimanovci - Šid, iza kojih su se stvarale čitave kolone onih koji su zaustavljeni zbog prebrze vožnje.

Inostrani vozači su "padali" i na drugim deonicama, pre svega na autoputu Beograd - Niš, gde su ih hvatali presretačima.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jugos

    8. septembar 2017 | 00:39

    Ne gubi on vozacku nego moze 8 meseci zabrane voznje u srbiji da dobije. Nije mu srbija dala vozacku pa da je moze uzeti tek tako

  • Partizan

    7. septembar 2017 | 22:02

    Vozačka nevmože da mu se odusme jer je on stranac !!!!!!!!!

  • Natasa

    8. septembar 2017 | 00:01

    Kad vozim autoputem,narocito u letnjim mesecima,strahujem od tih brkatih,crnpurastih kao djavo od krsta!Uzasni si i zaista jezivo bahati!Kad ce krenuti kaznjavanje za spavanje po cebadima oko benzinskih pumpi i ostavljanje tone smeca!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA