Naši vozači najviše ginu zbog umora: Zato morate odmorni da sednete za volan i da pravite pauze!

Vozačima se, pre svega, preporučuje da voze odmorni, da na svaka dva sata vožnje naprave pauzu i odmore se 15 minuta, kao i da su odmaranje i san jedini pravi lek protiv pospanosti

  • 2

Najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda tokom letnjih meseci je umor vozača, te je Agencija za bezbednost saobraćaja, zajedno sa partnerima ponovo pokrenula preventivnu kampanju pod sloganom “Vozi odmoran” i nakon analize rezultata, pokazalo se smanjenje broja poginulih i povređenih osoba.

CRNA MAPA BEOGRADA koju morate da pogledate: Gde dolazi do najviše saobraćajki i gde se najviše gine? (FOTO)

- U julu i avgustu smanjen je broj poginulih od oko 11 odsto, odnosno 14 manje poginulih, a najveće smanjenje poginulih je u julu i to 16 odsto, dok, u julu i avgustu imamo smanjenje broja povređenih osoba od oko osam odsto, odnosno 294 manje povređenih. Najveće smanjenje broja povređenih u avgustu je za 14 odsto - rekla je direktorka Agenije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević na konferenciji za novinare.

Agencija je, kako je rekla, u kampanji “Vozi odmoran”, sprovedenoj tokom jula i avgusta, koristila letke, bilborde, poklone, promotere, radijske reklame, društvene mreže, televizije sa nacionalnim frekvencijama i na taj način sačuvala je živote, a kako kaže direktorka, njena Agencija nastaviće sa preventivnim kampanja u cilju daljeg čuvanja života.

Agencija za bezbednost saobraćaja vozačima pre svega preporučuje da voze odmorni, da na svaka dva sata vožnje naprave pauzu i odmore se 15 minuta, kao i da su odmaranje i san jedini pravi lek protiv pospanosti.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NELE

    8. septembar 2017 | 13:59

    Od pica i prebrze voznje a i telefona prilikom voznje to je pravi razlog.

  • Neutralan

    8. septembar 2017 | 19:53

    Ja motorom kada putujem iz Beca za Srb ne osetim put a kolima moram da stanem da odspavam makar 20 min.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA