Miodrag je naš heroj, upecao je zver u reci: Samo glava ovog čuda ima 11 kila, jedva ga ubacio u gepek! (FOTO)

Nije reč o „ribarskoj priči“ , što pokazuje i fotografija, pa se sve neverne Tome mogu uveriti da je borba sa ovom ribom bila ozbilјna i duga

  • 45

Miodrag Nikolić, koji redovno peca na Rastovničkom jezeru uhvatio je tolstolobika teškog 50,5 kilograma.

Pančevci već 10 dana vode brigu o MRTVOM SOMU: Razlog je za ne poverovati (VIDEO)

Kapitalac je dug 122 santimetara i sada je to najveći koja je upecan ne samo na Rastovnici, već i šire.

Iako ne odaje tajnu kako je uspeo da savlada ovu rečnu neman, Nikolić, koji je policijski inspektor u penziji, kaže da su mu pomogla da prijatelјa pecaroša.

- Pomoć prilikom izvlačenja ribe pružili su mi prijatelјi Lale Noličić i Života Grozdanović. Kada smo je izvukli nismo mogli da verujemo šta smo ulovili. Samo glava ribe teška je 11 kilograma. Sada je ovo najveći ulov na Rastovničkom jezeru i oborili smo rekord, jer je ranije najteži tolstobik bio od 38 kilograma.

Reč je o specifičnoj ribi, koja se teško „navlači“ na udicu, pa je zato ovaj ulov još draži. A da nije reč o „ribarskoj priči“ pokazuje i fotografija, pa se sve neverne Tome mogu uveriti da je borba sa ovom ribom bila ozbilјna i duga.

Foto: Telegraf

Nikolić je inače od sedme godine pecaroš, a ribolovačku strast nasledio je od dede Milivoja i oca Prvoslava koji iako ima 88 godina i dalje voli pecanje i stalno je na Toplici.

Foto: Telegraf

Nikolić je poznat i kao veliki zaštitnik i lјubitelј Rastovničkog jezera, gde je bukvalno svakodnevno . Tamo ima vikendicu i svako popodne se može videti sa ribarskim štapom na obali.

Daljinac

(B.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MV

    11. septembar 2017 | 20:56

    Pa da pojasnimo...Covek ovu neman ne moze bolonjezom da uhvati, vec se radi o tehnici krivolova tkz "grabuljanje". Jakim stapom se na vidjeno prebacuje riba (na povrsini cesto pokazuje prisustvo i ledja velika riba) i onda se jakim cimanjem i brzim privlacenjem kaci za ogromnu trokraku koja ima otezanje da se daleko baci i ekstremno ostre vrhove da se zabode u meso ribe ..obicno ledja ili stomak. Dakle krivolov najgore vrste ! Jedino sto je tolstolobik stetocina (alohtona vrsta) i on se ne vraca u vodu, pa je taj deo nebitan. Sve ostalo je bajka, ovo je realna verzija.

  • Slavko90

    11. septembar 2017 | 19:14

    Ako je izvadio sa tim stapom ja sam vrana..

  • rodjak

    11. septembar 2017 | 19:42

    TO SE KAZE GRABULJANJE 😉😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA