Čast i znanje najjače oružje: Najmlađi oficiri primljeni u jedinice Vojske Srbije (FOTO)

Potporučnici su obišli spomen-sobu i upoznali se sa tradicijama koje ova jedinica baštini

  • 3

U komandama operativnih sastava Vojske Srbije i organizacionim celinama Generalštaba danas su primljeni najmlađi oficiri, koji su u subotu promovisani u čin potporučnika.

Vučić: Savremeno obrazovan oficir je garant snage Vojske Srbije (FOTO)

Njima su komandanti i načelnici predstavili organizaciju, misije i zadatke sastava kojim komanduju, ali i prava, obaveze i zadatke koji ih očekuju po prijemu u jedinice.

U Domu Vojske Srbije u Nišu mlade starešine je primio komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović.

On je u prisustvu starešina iz komande i potčinjenih jedinica Kopnene vojske mladim starešinama poželeo uspeh na prvim oficirskim dužnostima.

U Komandi RV i PVO u Zemunu potporučnike raspoređene u taj vid Vojske Srbije primio je komandant vida general-major Ranko Živak.

U kasarni "Topčider" u Beogradu komandant Komande za obuku general-potpukovnik Ðokica Petrović poželeo je dobrodošlicu najmlađim potporučnicima tog sastava Vojske Srbije.

Foto: Vojska Srbije

General Petrović ih je upoznao sa zadacima Komande za obuku i dužnostima i obavezama koje ih očekuju u predstojećem periodu, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Oficire koji su na prve dužnosti raspoređeni u Centralnu logističku bazu primio je komandant baze brigadni general Petar Latković.

Foto: Vojska Srbije

On je istakao da je ovo veliki dan za jedinicu jer prijem najmlađih oficira za svaku jedinicu predstavlja veliko kadrovsko pojačanje.

General Latković je mladim potporučnicima poželeo sreću na prvim oficirskim dužnostima, uz poruku da se uvek pridržavaju Kodeksa časti jer su "čast i znanje najjače oružje vojnika".

Foto: Vojska Srbije

Potporučnici su potom obišli spomen-sobu i upoznali se sa tradicijama koje ova jedinica baštini.

Prijem najmlađih potporučnika održan je i u Upravi za telekomunikacije i informatiku Generalštaba Vojske Srbije.

Foto: Vojska Srbije

Mlade starešine je sa zadacima Uprave i obavezama koje ih očekuju upoznao pukovnik Vlatko Kuraj.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijela

    11. septembar 2017 | 19:19

    Bravo

  • ljutko ljutković

    12. septembar 2017 | 08:29

    A kamo gi vojnici(biće jedan oficir na 2 i po vojnika(u odziv rezerve se nemojte previše uzdati),ja prvi neću,a koliko čujem od poznanika ni oni nisu puni entuzijazma!Dan danas sam ljut na sebe što sam dva puta išao i stavljao glavu u torbu !Al rezervni sam oficir pa sam smatrao da mi je to dužnost !A kad sve prođe-za nas ni dnevnica !A onome što predade hrvatima 300 tenkova-đeneralska penzija !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA