≫ 

Nevreme protutnjalo Srbijom: Čupalo drveće u Prokuplju, grad veličine oraha okovao Novi Pazar, u Ugrinovcima voda do kolena (FOTO) (VIDEO)

Kolika je šteta napravlјena, znaće se tek kada oluja prestane

  • 64

Veliko nevreme pogodilo je Srbiju! U Prokuplju je trenutno potpuni kolaps. Vetar ogromne jačine lomi drveće, a saobraćaj je gotovo nemoguć. Najgore je što je stiglo sasvim iznenada, pa je grad, s obzirom da je danas vašar prepun.

VEČERAS KREĆE ZAHLAĐENJE: Iz sata u sat vremenska prognoza za gradove u Srbiji, evo gde će biti kiša i grmljavina! (FOTO)

- Odjednom se smračilo i počelo da duva, a automobil ispred mene samo što nije razbilo drvo koje je palo na sred puta. Već deset minuta pokušavam da prođem deonicom od dve stotine metara - kaže jedan Prokupčanin.

Kolika je šteta napravlјena, znaće se tek kada oluja prestane, a nadležni savetuju da se bez preke potrebe ne izlazi napolјe.

Foto: Telegraf

Posle dva dana sa temperaturama iznad proseka za ovo doba godine, u Srbiju ponovo stiže zahlađenje.

U Kragujevcu je naprasno počela oluja, a vetar je toliko snažno duvao da su se ljudi odmah sklonili sa ulica,.

Vetar koji je protutnjao Nišom oko 19.30 časova, iznenadio je i ugostitelje u centru grada, pa su tako suncobrani iz kafića završili na stazama za pešake.

Foto: Telegraf

Meteorolozi su posle maksimalne temperature od 34 stepena, za noć prognozirali pljuskove sa grmljavinom, prvo na zapadu, jugozapadu i jugu, a tokom noći u ostalim delovima zemlje.

 

Nevreme je počelo i nadomak Beograda, u naselju Ugrinovci, gde je prema rečima naših čitalaca, na ulicama ima vode do kolena.

U Novom Pazaru situacija nije ništa bolja. Veliki pljusak pogodio je i ovaj grad, a meštani su trčali po ulicama kako bi našli neki zaklon od grada koji je počeo da pada oko 20 časova!

Saobraćaj na putevima u Srbiji se zasad odvija nesmetano, ali prema najavama metereologa u večernjim satima i tokom noći očekuju se pljuskovi i kiša koja u pojedinim krajevima može uticati na bezbedno odvijanje saobraćaja, saopštio je AMS S.

Na naplatnim rampama i graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Prema podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dani

    11. septembar 2017 | 21:42

    Priroda nam pokazuje koliko smo mi, LjUDI, nemocni protiv nje! I bice sve gore i gore... Svuda po svetu haos, rat... covek sam sve unistava i sada polako placamo...

  • Maja

    11. septembar 2017 | 21:24

    Tacno vraca nam se zato sto smo se rugali svuda su komentari bili uzasni sad nas Bog na danasnji veliki praznik opominje da nasmemo biti zli

  • Srboljub

    11. septembar 2017 | 20:53

    to je zbog toga sto smo se radovali tudjoj nesreci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA