Zbog estetskih operacija i bisernih zuba masovno dolaze u Srbiju: Stižu čak iz Kanade, plate put, smeštaj i zahvat, i SVE IM SE ISPLATI!

60 klinika i ordinacija ima sertifikate za zdravstveni turizam

  • 0

Priliv turista koji su u Srbiju došli sa namerom da poprave zube ili urade hirurški rekonstruktivni zahvat, ovog leta bio je u porastu, što najbolje ilustruje podatak da čak 60 stomatoloških i estetskih zdravstvenih ustanova poseduje neophodne sertifikate.

KREZAVA SMO NACIJA: Skoro milion Srba nema nijedan zub u glavi!

Iz Ministarstva zdravlja su rekli da taj papir potvrđuje da su deo projekta promocije zdravstvenog turizma u zemlji, kao i da je to svojevrsna potvrda dobrog kvaliteta, bezbednosti pacijenata i potpore države.

Stranci, ali i naši građani iz inostranstva, spremni su da pređu na hiljade kilometara sa ciljem da uštede najmanje duplu sumu od one koju bi inače platili za korekciju nosa, kapaka, grudi, liposukciju i zatezanje stomaka.

Dr Miloje Stefanović iz Stomatološke komore Srbije kaže za RTS da oni dobijaju i zaštitu, odnosno sigurnost, samim tim što je sve to pod pokroviteljstvom države, odnosno Ministarstva zdravlja, što je u principu jedinstveno na tom tržištu medicinskog turizma.

-  Kvalitet je na svetskom nivou, tu nema dileme, a cene su drastično niže od evropskih - zaključio je on.

Foto-ilustracija: Profimedia

Njegov kolega dr Dragan Dimitrijević, vlasnik stomatološke ordinacije, ispričao je da je nedavno imao pacijenta iz kanade.

- On ima  75 godina, putem skajpa, mejlova, dobio sam sve analize, rekao mu šta treba, on je seo na avion, došao u Beograd i za deset dana dobio dva bočna mosta koja su pet puta jeftinija nego u Kanadi - naglasio je ovaj stomatolog.

Još nema tačnih podataka o tome koliko je zdravstvenih turista Srbija imala ovog leta, ali posle planirane reklame, očekuje se da ih bude još više. Prva promocija zdravstvene turističke ponude Srbija će imati na predstojećem sajmu u Londonu.

Procene su da bi država godišnje mogla da privuče oko 100.000 zdravstvenih turista, što bi joj donelo lepu zaradu, a njima značajnu uštedu jer npr. postavljanje mostova u vilici u proseku košta oko 150 evra, dok bi u Kanadi takva usluga stajala pet puta više, odnosno 750 evra.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA