Oluja u Plandištu odnela dva života: Otac i ćerka zapalili sveću jer nije bilo struje, pa poginuli u požaru

- Živkovo telo pronašli su u krevetu, dopola izgorelo, dok je Vesnino telo, gotovo ugljenisano, pronađeno u njenoj sobi - priča komšija

  • 2

Živko Kolevski (75) i njegova ćerka Vesna (44) iz Plandišta kod Pančeva poginuli su u požaru koji je u ponedeljak izbio u njihovoj porodičnoj kući. Sumnja se da je vatrenu stihiju izazvala sveća koju su zapalili jer su usled nevremena ostali bez struje.

TUGA KAKVO PLANDIŠTE NE PAMTI: U jezivom požaru izgoreli otac i ćerka

Tragedija se dogodila u noći između ponedeljka i utorka, a požar su prijavile komšije juče ujutru, kada su primetili da kroz prozor kuće kulja dim. Vatrogasci su ubrzo stigli, ali nesrećnim ljudima nije bilo pomoći.

Komšija Rade Tasić, koji živi prekoputa, kaže da nisu primetili požar.

- Bilo je veliko nevreme i nestala je struja. Pretpostavljamo da je Živko upalio sveću i da je možda zaspao - priča Rade Tasić. - Vatrogasci su došli ujutru i kako su vrata bila zaključana morali su da uđu kroz prozor koji je inače bio razbijen.

Kada su izašli, nisu imali dobre vesti. Živkovo telo pronašli su u krevetu, dopola izgorelo, dok su Vesnino gotovo ugljenisano, našli u njenoj sobi. Ležala je zgrčena u ćošku, verujem da je krenula da otvori prozor i tu se ugušila - kaže on.

Foto: Telegraf

On ističe da je to tragedija kakva se u Plandištu ne pamti. Tasić kaže da Vesna ima ćerku koja ide u srednju školu, ali da ona, srećom, nije bila kod kuće.

- Ona ovih dana puni 18 godina. Bila je kod oca u Vršcu. Sreća da dete nije bilo tu, možda bi i ono nastradalo. Živkova žena preminula je pre 10 godina, ali je rodbina obaveštena o tragediji koja je zadesila kuću Kolevski. Pored Vesne, imaju i sina koji živi u Australiji, a nedavno je bio da poseti oca i kupio je plac nedaleko od njihove kuće - priča komšija.

Prema njegovim rečima, požar je prva primetila komšinica koja je juče ujutru krenula na posao.

Rođaci porodice Kolevski zbog tragedije koju su doživeli nisu bili u stanju da pričaju o Živku i Vesni,  a komšije objašnjavaju da su se retko družile s njima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    13. septembar 2017 | 07:07

    Tuzno i zalosno, ne daj boze nikome, nek pocivaju u miru. Saucesce porodici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA