Ovo su pravi razlozi zašto su roditelji protiv dece migranata u školama: Šta vi kažete na to? (ANKETA)

Oni danima održavaju protestne skupove u Adaševiću, Moroviću i Višnjićevu, kako bi izrazili bunt zbog kretanja migranstke dece u OŠ "Filip Višnjić"

  • 22

Bojkot roditelja učenika šidskih osnovnih i srednjih škola pretočio se u peticiju zbog najavljenog pristupanja oko stotinak dece migranata u obrazovni sistem Srbije.

Da li je u Srbiji zabranjeno da se nosi burka u školi: Migranti kreću u 1. razred, evo šta kaže zakon

Oni danima održavaju protestne skupove u Adaševiću, Moroviću i Višnjićevu, kako bi izrazili bunt zbog kretanja dece migranata u OŠ "Filip Višnjić".

Tvrde da nisu šovinisti ni rasisti, već da su isključivo zabrinuti zbog načina integracije i kvaliteta nastave koja će se sprovoditi. Ipak, čini se da ima malo i predrasuda u njihovim tvrdnjama i brigama:

Mi ne znamo da li su ta deca vakcinisana, kakvog su zdravstvenog stanja. Oni dolaze sa ratnih područja. Načuli smo da će njima prevodilac da prevodi na arapski jezik, čas od 45 minuta nije dovoljan ni našoj deci. Mi nemamo ništa protiv toga što ih naša država uvodi u obrazovni sistem, ali neka oni budu u posebnim odeljenjima. Tako bi lakše pratili nastavu, a i neće ometati našu decu - naveli su oni za Večernje novosti.

Roditelji naglašavaju da će nastaviti da protestuju sve dok im Školska uprava Novi Sad ne dostavi elaborat o integraciji dece migranata u školski sistem, a prete i ispisivanjem dece iz školskih klupa.

Foto: N. Ivanovski

Glavni razlozi za protest:

- Vakcinacija dece migranata

- Zdrvstveno stanje učenika iz ratom zahvaćenih područja

- Prekratka nastava

Šta vi mislite o svemu ovome? Obavezno nam napišite u koemntaru.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    13. septembar 2017 | 14:02

    I nek smo rasisti!Pustili smo albance na kosovo,sta sad ovi treba da nam otimaju ostatak zemlje,ma mars bre!Treba dzamije u vojvodini da nam nicu!

  • Земунац Алекса

    13. septembar 2017 | 11:34

    Нека се врате одакле су дошли, тврде да су они једини који вЈерују у бога па нека им тај њихов Алах помогне, Србија има преча посла. ПС Да, јесам расиста, националиста и вЈерски нетрпељив, али нисам глуп да поверујем како се људи деле на добре и лоше, деле се по раси, нацији и цери и ја жели да моје сачувам од прљавштине. Хвала

  • Ja

    13. septembar 2017 | 12:38

    Pozdrav iz Sida.Zasto smo protiv dece migranata?ne znaju jezik,nemaju krstenice,karton vakcinacije,pljackaju po gradu,nasa deca su dobila upustva ponasanja prema njima,ne smeju im nista dodati levom rukom,ne smeju ih gledati u oci.Jel ovo srbija ili pakistan?Nastavnici ucenjeni,ako nece da rade sa njima da pokupe radne knjizice...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA