Nazire se rešenje drame u Valjevu: Bolnica konačno dobija dečije hirurge

Bolnici je trenutno na raspolaganju samo jedan hirurg za mališane

  • 5

Ministarstvo zdravlja obezbediće bolnici u Valjevu dva dečja hirurga, pošto hirurzi za odrasle više ne žele da operišu decu, a bolnici je na raspolaganju samo jedan za mališane koji u isto vreme "pokriva“ ambulantu i odeljenje, saznaje Telegraf.

Drama u Valjevu: Hirurzima za odrasle naređeno da operišu decu, oni to odbijaju!

Valjevska dečja hirurgija, koja pokriva područje od 200.000 stanovnika, trenutno je "spala“ na jednog lekara, s obzirom na to da su dvojica njegovih kolega na odmoru do 17. septembra.

Međutim, ni kada se vrate na posao, bar kada su operacije najmlađih u pitanju, problemi neće biti rešeni.

Naime, jedan od dečjih hirurga zbog svog zdravstvenog stanja može da radi samo prvu smenu, bez dežurstava, dok drugi deo svog radnog vremena posvećuje sindikatu, što mu je odobrila uprava Opšte bolnice.

Po odluci iste te uprave, ako dečjih hirurga nema, operacije dece rade hirurzi za odrasle ali oni to više ne žele, naročito nakon nedavnog slučaja kada je jedan od njih detetu od 7 godina morao da odstrani teško povređeni bubreg.

Foto: Telegraf

Kako smo saznali, u međuvremenu je menadžment bolnice obavio razgovore u Ministarstvu zdravlja, pa je dogovoreno da Ministarstvo interventno obezbedi dva dečja hirurga za operacije u našoj bolnici.

Na taj način, kako saznajemo, problemi ipak neće biti potpuno ni trajno rešeni, jer je za normalno funkcionisanje ove službe potreban bar još jedan dečji hirurg.

Daljinac

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RIBA

    13. septembar 2017 | 11:16

    VA grad smrti! Dobri doktori su napustili bolnicu! Samo stavite na prijem onog što uzima babinu tugu negu i pomoc a ona drhti u hladnoj sobi! Nema Djurovica, Dimitrijevica, Jankovica, Mirkovica nema ni kvalitetnog lečenja.

  • Zoa

    13. septembar 2017 | 14:06

    Nedo Bog da ti se desi da moras u Va bolnicu, izlazis u mr.kovcegu ili toliko zapusten da ti vise nema leka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA